Valoarea lucrarilor efectuate de grupul austriac de constructii Strabag in Romania a scazut cu 13% in primul trimestru, de la 17,24 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 15 milioane de euro, transmite Mediafax.
Portofoliul de comenzi a avansat cu 83% in intervalul analizat, de la 203,5 milioane de euro la 372,2 milioane de euro, se arata in rapoortul financiar al grupului. Anul trecut, portofoliul de comenzi se situa la 301,2 milioane de euro.

Numarul angajatilor a inregistrat un declin de 6%, de la 1.233 persoane la 1.161. La nivelul anului trecut, Strabag a avut in Romania 1.211 angajati.

Divizia de constructii de cladiri si inginerie civila a efectuat lucrari de 6,25 milioane de euro in primul trimestru, in scadere cu 44% de la 11,1 milioane de euro in ianuarie-martie anul trecut. Valoarea comenzilor grupului in Romania a urcat cu 26%, de la 56 milioane de euro la 70,6 milioane de euro.

Valoarea lucrarilor de infrastructura pentru transport derulate de Strabag in Romania in primele trei luni a crescut cu 37%, de la 4,5 milioane de euro la 6,2 milioane de euro. Portofoliul de comenzi a urcat cu aproape 180%, de la 102 milioane de euro la 283,2 milioane de euro, se arata in raport.

Activitatile de lucrari speciale si concesiuni ale constructorului austriac in Romania au generat doua milioane de euro, cu 130% mai mult fata de 870.000 de euro in urma cu un an. Portofoliul de comenzi pe acest segment s-a redus cu 60%, de la 45,4 milioane de euro la 18,3 milioane de euro.

In acest an, grupul austriac a semnat cu CNADNR contracte de 325,8 milioane lei, fara TVA, pentru modernizarea DN 14 Sibiu - Medias - Sighisoara, in lungime de 79 de kilometri, si a unor tronsoane din DN 15 si din DN 15A. Totodata, Strabag a castigat si licitatia pentru primul segment, de 24 de kilometri, al autostrazii Orastie-Sibiu (82 kilometri), cu o oferta de 551,04 milioane lei.

Totodata, Strabag, in parteneriat cu Straco Grup, a castigat lucrarile pentru pachetul patru de intretinere si administrare a strazilor din Bucuresti, pentru 194,4 miloane lei. Administratia Strazilor Bucuresti a atribuit lucrarile de intretinere si administrare pe o perioada de 4 ani, intregul proiect, in valoare totala de 1,17 miliarde lei (287 milioane euro), fara TVA, fiind compus din sase pachete.

La nivel de grup, Strabag a raportat o pierdere de 117 milioane de euro pentru primul trimestru, la fel ca in ianuarie-martie anul precedent, in timp ce veniturile au crescut cu 24%, de la 1,8 miliarde de euro la 2,2 miliarde de euro. Portofoliul de comenzi a coborat cu 3%, de la 15,6 miliarde de euro la 15,2 miliarde de euro.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri