Managerii intreprinderilor comerciale estimeaza, pentru trimestrul intai din 2006, mentinerea tendintei de crestere a situatiei economice in sectorul comertului cu amanuntul, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Vor continua sa creasca vanzarile de marfuri (plus 30%), precum si volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri (plus 36%). Nivelul stocurilor de marfuri se va mentine la acelasi nivel cu cel necesar desfasurarii activitatii de comert cu amanuntul.

In trimestrul intai, aprovizionarea cu marfuri se va face in principal de la furnizorii interni (plus 35%), iar importurile vor inregistra o crestere de 15%. Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta usoara de crestere a numarului de salariati din sector (plus 9%).

INS estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul va creste (cu un sold conjunctural de 40%), iar ritmul de crestere nu va fi la fel de accelerat ca pana acum. 91% dintre cei chestionati considera ca in primul trimestru al acestui an activitatea de marketing se va face in cea mai mare parte prin forte proprii, in timp ce numai 5% vor apela la specialisti de la firme specializate, iar 3% vor apela la Camera de Comert si Industrie. Un procent de 32% dintre repondenti vor cheltui mai mult pentru publicitate, 28% dintre acestia vor aloca sume mai mari pentru informatizare, iar 11% opteaza pentru cheltuieli pentru cercetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri