Consiliul Concurentei a sanctionat, cu amenda in valoare de 5.000 RON, societatea Nestl Deutschland AG din Germania, pentru omisiunea notificarii unei concentrari economice realizate prin dobandirea controlului unic asupra unei societati apartinand grupului german Schller, operatiune cu efecte pe piata romaneasca a inghetatei, informeaza un comunicat emis luni de CC.

Operatiunea de concentrare economica a fost realizata la data de 26 octombrie 2001.

Nestl Deutschland AG avea obligatia, conform prevederilor Legii 21/1996, de a notifica si autoritatii de concurenta din Romania operatiunea realizata in Germania, deoarece filiala din Ungaria a societatii Schller Holding GmbH & Co. KG, la momentul realizarii tranzactiei, exporta in Romania produse de inghetata.

Sanctiunea aplicata are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala.

Luand in considerare ca de la data savarsirii contraventiei si pana la data sanctionarii acesteia legislatia aplicabila a fost modificata, in conformitate cu prevederile art. 15 din Constitutie, s-a aplicat legea contraventionala cea mai favorabila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri