Grupul Rompetrol anunta trecerea la o structura de management pe doua niveluri si numirea a 4 membri in Consiliul de Administratie, organism care se va intruni lunar. Acestia sunt: Rob Boelen, fost partener principal al Deloitte & Touche Olanda, Dan Pascariu, presedinte si director general al HVB Bank Romania, Philip Stephenson, fost director executiv al TRG Olanda, Ion Sturza, om de afaceri si fost prim-ministru al Republicii Moldova.

In acelasi timp, la sedintele Consiliului de Administratie vor participa si membrii Comitetului Director al TRG: Dinu Patriciu, presedinte si director general, Andre Naniche, director de operatiuni
Alexandru Bucsa, director financiar, Dan Ionescu (nou numit ca director TRG), vicepresedinte Trading.

Am planificat aceasta structura de mai mult timp. Ea este parte a procesului de restructurare a companiei, care are ca scop imbunatatirea managementului corporatiei si cresterea eficientei noastre, a declarat directorul general al TRG, Dinu Patriciu, aratand ca majoritatea membrilor Consiliului de Administratie sunt independenti.

Ion Sturza, membru al Consiliului, a adaugat: Am lucrat cu TRG si cu actionarii majoritari ai Grupului aproape cinci ani si consider ca este una dintre cele mai bine cunoscute si administrate companii din regiune. Speram ca diversitatea de experiente a membrilor Consiliului de Administratie juridica, bancara, contabila si politica va ajuta directorii TRG sa ia cele mai bune hotarari in ceea ce priveste aspecte esentiale legate de strategie, tranzactii majore si personal.

Scumpirea carburantilor a adus un profit record pentru Rompetrol, care a raportat 164 milioane de dolari profit operational in 2005, in crestere cu 62% comparativ cu 2004, si o cifra de afaceri record de 2,34 miliarde de dolari, de asemenea in cresterea 45 de procente fata de anul precedent. In urma preluarii companiei Dyneff cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franta, cifra de afaceri a Grupului Rompetrol (TRG) se va dubla, vanzarile consolidate la 2005 fiind de 4,85 miliarde USD. De asemenea, profitul operational consolidat atinge astfel 185 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri