Symmetrica, unul dintre cei mai importanti producatori locali de pavele si borduri, isi extinde operatiunile si pe pietele din regiune, compania incepand deja livrarea de produse pe piata din Republica Moldova si se afla in discutii avansate pentru lansarea exporturilor si in Ucraina.
„Pozitionarea geografica a celor doua fabrici din Moldova, la Podu Iloaiei (Iasi) si Veresti (Suceava), ne permite livrarea de produse pe pietele invecinate din Republica Moldova si Ucraina, fara sa implice costuri de transport ridicate”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Potrivit managerului, un avantaj al companiei este faptul ca are cea mai mare capacitate de productie de pe plan local, astfel putand acoperi atat necesarul de pavele si borduri din Romania, cat si cerintele de peste granite. In acest moment, in cele cinci fabrici ale Symmetrica sunt produse aproximativ 11.500 m de materiale zilnic.

„In ceea ce priveste exporturile in Republica Moldova, negocierile au inceput in urma cu cateva luni si, din octombrie, am inceput sa livram primele produse”, a mai spus Sebastian Bobu.

30.000 de metri de pavele si borduri in R. Moldova


Acesta a mai declarat ca primul contract in Republica Moldova vizeaza livrarea a aproximativ 30.000 de metri de pavele si borduri, reprezentand circa 150 de tiruri, necesare reamenajarii trotuarelor si parcarilor din orasul Ungheni. Intregul volum de produse va fi asigurat de fabrica din Podu Iloaiei, care are o capacitate de productie de 2.000 m de produse zilnic.

Planurile de viitor ale Symmetrica vizeaza extinderea treptata si in alte state invecinate. Astfel, in momentul de fata, compania se afla in discutii pentru semnarea de contracte in Ucraina.

1,5 milioane de metri de pavaj si borduri livrate pentru proiecte publice


In ceea ce priveste proiectele desfasurate in acest an pe plan local, Symmetrica a livrat in proportie de 70% catre proiecte publice. Astfel, in 2012 compania a furnizat pavele si borduri pentru 50 de astfel de proiecte, in toata tara, ajungand astfel la un volum de 1,5 milioane de metri de produse.

“In functie de specificul si volumul lucrarilor, cele mai importante proiecte pe care le-am avut anul acesta au fost in orase precum Suceava, Bacau, Iasi, Cernavoda, Cluj, Neptun, Galati, Focsani, Constanta, Sibiu, Targu Mures etc. Acestea au vizat reabilitarea strazilor, trotuarelor si a zonelor pietonale”, a mai adaugat Sebastian Bobu.

Conform acestuia, o parte din cantitatea de pavaj si borduri livrata a fost montata chiar de catre echipele de specialisti ale Symmetrica.

In ceea ce priveste proiectele private, catre care Symmetrica a livrat 20% din productie, reprezentantul companiei sustine ca cele mai multe contracte au fost semnate in domeniul comercial.

Astfel, printre cele mai mari proiecte desfasurate in acest an se numara realizarea de accese auto si trotuare la statii de carburanti Socar, Lukoil, la hypermarketurile Lidl si Penny Market, dar si in cadrul EuroMarket Iasi .

Crestere de 5% a pietei de pavele


In ceea ce priveste piata locala de pavele si borduri, Symmetrica estimeaza ca in 2012 va creste cu 5%, atingand o valoare de circa 73,5 milioane euro.

Compania detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu si Florin-Cristinel Stanciu, si-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, pana la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificarii prezentei firmei în zona de sud a tarii, dar si a cresterii capacitatii de productie iar in acest an estimeaza o crestere de 20% la circa 16 milioane euro.

Principalii competitori ai Symmetrica pe piata locala sunt Semmelrock Stein+Design, Elis Pavaje si Serpocom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri