Electroputere Craiova (EPT) va concedia in urmatoarele sase luni 150 de angajati, adica aproape 20% din cei 800 de salariati pe care ii avea la finalul primului semestru, scrie Mediafax.

"Incepand cu 01.10.2013 si pana pe 01.04.2014, s-a trecut la efectuarea de concedieri colective a unui numar de 150 de salariati cu respectarea procedurilor legale si a contractului colectiv de munca", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de Electroputere Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania nu precizeaza motivele pentru care va face concedierile colective.

Electroputere a mai recurs la disponibilizari in in anii anteriori, cele mai recente concedieri fiind in a doua parte a anului trecut, cand au plecat 350 de angajati.

Firma saudita Al-Arrab Contracting Company Limited a cumparat Electroputere in 2007. La acea data, Electroputere avea aproximativ 2.500 de angajati.

Anul 2000 a fost ultimul incheiat pe profit de Electroputere, de atunci compania inregistrand pierderi in valoare cumulata de peste 923 milioane lei.

Compania din Craiova a renuntat la productia de locomotive in primavara anului trecut, iar omul de afaceri Gruia Stoica a cumparat la finele anului trecut divizia de productie locomotive a Electroputere.

Uzina a ramas, astfel, cu doua divizii de productie, respectiv masini electrice rotative si transformatoare de putere, si o divizie de servicii generale.

Electroputere a consemnat in primul semestru pierderi de 29,6 milioane lei, in scadere cu 9% fata de rezultatul negativ din primele sase luni din 2012, de 32,6 milioane lei. Cifra de afaceri a scazut cu 11,9% in perioada analizata, de la 64,6 milioane lei la 56,9 milioane lei.

Cel mai recent transfer cu actiunile Electroputere a fost realizat marti, cand pretul a crescut cu 3,08%, la 0,0067 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Electroputere este de 2,2 milioane lei (506.000 de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri