Compania britanica de asigurari Aviva a incasat 5 milioane de lire sterline (6 milioane de euro) de la MetLife in schimbul operatiunilor din Romania, preluate in 2012 de grupul american in cadrul unei tranzactii mai mari, care a vizat si activele Aviva din Ungaria si Cehia.

Aviva a inregistrat un profit de 1 milion de lire sterline in urma vanzarii operatiunilor din Romania catre MetLife, avand in vedere valoarea de 4 milioane de lire a activelor nete care au facut obiectul tranzactiei, potrivit raportului anual al grupului britanic, potrivit Mediafax.

Aviva a anuntat, in august 2012, ca a finalizat vanzarea operatiunilor de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia catre subsidiarele locale ale gigantului american MetLife, reprezentat in Romania de Alico.

In Romania, prin preluarea Aviva Asigurari de Viata, MetLife a preluat si controlul societatilor Aviva Pensii si Aviva Consulting&Training.

Fuziunea fondurilor de pensii private obligatorii Pensia Viva si Alico, administrate de Aviva Pensii, respectiv Alico Pensii, s-a incheiat in luna aprilie a anului trecut.

La 31 octombrie 2013, fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II) Alico avea active de 1,84 miliarde lei si 840.000 de participanti

Aviva Pensii este prezenta si pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), cu fondul Pensia Mea, care avea 10.273 de clienti si active de 33,8 milioane de lei la 31 octombrie, potrivit datelor Autoriatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri