Proprietarii Dedeman, Dragos si Adrian Paval, au in plan sa achizitioneze un avion Embraer Phenom 100, al carui valoare poate depasi pragul de trei milioane de dolari, aeronava urmand sa fie folosita mai ales pentru scopuri de business, potrivit unor informatii aparute in piata.

Proprietarii companiei bacauane, cel mai mare retailer de bricolaj din Romania cu afaceri care anul trecut au depasit pragul de 600 de milioane de euro, au solicitat Consiliului Judetean Bacau concesionarea unui teren pentru a demara construirea unui hangar.

Potrivit informatiilor, aeronava, productie braziliana, are o greutate de 4,7 tone si poate transporta pana la sapte pasageri, avand un pret care variaza intre 2,98 si 3,6 milioane de dolari. Embraer Phenom 100 va fi practic primul astfel de model adus pana acum in Romania.

Conducerea retailerului de bricolaj ar fi cerut CJ Bacau aprobarea pentru a concesiona o suprafata de circa 1.000 mp pentru a construi un hangar cu acces la pista Aeroportului International “George Enescu”din Bacau. ,Cererea de concesionare este justificata de necesitatea achizitionarii acestui avion de catre societatea bacauana, prin prisma dezvoltarii sale economice, care impune transportul atat a conducerii, a angajatilor, precum si a diversilor oameni de afaceri, colaboratori, pe intreg teritoriul tarii si in strainatate. Am solicitat un punct de vedere de la Regia Aeronautica Aeroportul International 'George Enescu' Bacau, care ne-a comunicat acordul sau pentru o asemenea concesiune', a declarat, Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau citat de catre Ziarul de Bacau.

Floroiu a aratat ca oficialii Dedeman si-au manifestat intentia de a executa lucrarea cu propriile mijloace, prin care vor prelugi platforma de imbarcare si debarcare, dar si drumul de serviciu pana la terenul unde va fi amplasat hangarul. Perioada maxima de concesionare se pana la 49 de ani.

Achizitia unui avion in scop de business ar urma sa fie prima achizitie de acest fel efectuata in judetul Bacau, chiar daca in regiune au mai fost alti trei oameni de afaceri care au apelat la achizitia de elicoptere.

Dedeman este cel mai mare retailer roman de DIY, cu afaceri care au depasit anul trecut pragul de 600 de milioane de euro. Compania numara circa 7.000 de salariati si are un numar de aproximativ 40 de magazine pe intreg teritoriul tarii. Dedeman si-a mai anuntat recent intentia de a intra si pe piata din Republica Moldova.

Sursa foto: captura flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri