Compania International Leasing a finalizat negocierile pentru obtinerea unor finantari de peste 18 milioane de euro.
BCR va acorda 14,7 milioane euro in doua transe - 11,7 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, iar diferenta de trei milioane de euro va fi acordata ulterior.

Restul sumelor sunt atrase de la Piraeus Bank - 2,1 milioane de euro si de la Banca Romaneasca - doua milioane de euro.

Sumele au ca destinatie finantarea de noi contracte, dar si refinantarea unor contracte deja incheiate de leasing financiar.

"Pentru o companie de leasing, aceasta reprezinta o recunoastere a profitabilitatii si a stabilitatii financiare ce o caracterizeaza. Vom folosi o parte din capitalul obtinut pentru a demara un proiect ambitios de dezvoltare teritoriala. Proiectul include o premiera pe piata de leasing autohtona si anume francizarea brandului International Leasing", a declarat Ioana Necula, administrator la International Leasing.

Dupa mai mult de 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, International Leasing devine incepand de luni institutie financiara nebancara (IFN) si se supune reglementarilor BNR, ca urmare a inregistrarii in Registrul General al IFN-urilor.

International Leasing este prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar (prin emisiune de obligatiuni) pentru a-si finanta activitatea. Totodata, compania a demarat procesul de implementare a standardului ISO 9001:2001 de management al calitatii.

In prima jumatate a acestui an, compania a incheiat mai mult de 500 de contracte, in crestere cu 20 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Portofoliul companiei este compus din leasing auto - 87 la suta, leasing echipamente - opt la suta si leasing imobiliar - cinci la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri