Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom, a fost ales antreprenorul anului 2014 in Romania, la gala competitiei organizate de EY Romania. El intra astfel in finala mondiala pentru titlul World Entrepreneur of the Year, "Oscarul Antreprenorilor", desfasurata in iunie 2015 la Monte Carlo si unde va concura cu antreprenori din alte 59 de tari.


Broadcast live streaming video on Ustream

Antreprenorul Anului, Mircea Tudor, a inventat primul scanner de avioane din lume si este singurul inventator din lume premiat de doua ori la Salonul International de Inventii de la Geneva, care prin traditie nu acorda de doua ori premiul aceluiasi inventator. MB Telecom, firma lui Mircea Tudor, a inceput productia in serie pentru Roboscan Aeria, inventie care in 2013 a fost premiata la Salonul de la Geneva.

"Sper ca dupa 10 ani nu va fi niciun aeroport in lume fara scanner de avioane nascut in Romania", a declarat Mircea Tudor, cand a primit trofeul de Antreprenorul Anului 2014. Inventatorul a spus, ulterior, in cadrul conferintei de presa, ca garantia succesului este de a te pregati acum pentru rezultatele de peste cativa ani.

"Am concurat cu giganti si cu toate astea am avut curaj sa ne luam de gat cu ei. Probabil ca Guvernul nici nu stie ca existam", a adaugat Mircea Tudor despre faptul ca a participat, alaturi de mari inventatori ai lumii, la Salonul de la Geneva, de unde de altfel s-a intors cu doua premii. Antreprenorul de la MB Telecom a mai spus ca 95% din venituri le investeste in noi inventii.

Mircea Tudor va merge in iunie 2015 la Monte Carlo, unde va concura pentru titlul de Antreprenorul Anului 2014 la nivel mondial. "Antreprenorii din Romania au, nu numai avengura, dar si maturitatea de a intra in competitia internationala", a spus Bogdan Ion, country manager EY Romania, inainte de anuntarea castigatorilor. El a adaugat ca aproximativ jumatate din companiile listate pe bursa Nasdaq au in spate antreprenori care au participat sau au castigat un trofeu la gala Entrepreneur of the Year in intreaga lume.

Castigatorii galei organizate de EY miercuri seara sunt:

  • Entrepreneur Of The Year: Mircea Tudor (MB Telecom)
  • Emerging Entrepreneur Of The Year: Cristi Badea (MavenHut)
  • Social Entrepreneur Of The Year: Istvan Mar (Asociatia Fructul Secuiesc)

Finalistii competitiei au fost Dragos Petrescu (City Grill), Samy Numan (Nimet), Marius Stefan (Autonom Rent-a-Car), Mircea Tudor (MB Telecom), Adrian Mihai (managing partner Fan Courier) si Anca Vlad (Fildas Catena).

La categoria "Emerging Entrepreneur Of The Year" s-au clasat pe locul 2 Simona Baciu (Transylvania College) si pe locul 3 Daniel Truica (Vola.ro). Pentru categoria "Social Entrepreneur Of The Year", pe locul 2 a fost numita Laila Onu (Asociatia "Viata pentru noi"), iar pe locul 3 Oana Paun (Impact Hub).

In competitia "Antreprenorul anului", organizata pentru prima oara in Romania, s-au inscris 40 de oameni de afaceri. In cursa finala au ramas 12 antreprenori care conduc companii lider in sectoarele in care activeaza.

Pentru selectarea castigatorilor competitiei in Romania, juriul a examinat fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.

Juriul care a stabilit finalistii competitiei si care a ales castigatorii competitiei Antreprenorul anului in Romania este alcatuit din antreprenorii Stefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania, Mihai Marcu – Presedinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures si Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Competitia Antreprenorul anului s-a lansat in Romania pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmata de etapa colectarii de aplicatii, ce s-a incheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor desfasurata intre 4 august – 15 septembrie 2014 si prima runda de jurizare, ce s-a desfasurat pe 9 octombrie 2014.

Firmele finalistilor au venituri agregate de aproape 500 milioane de euro si un numar agregat de angajati de aproximativ 8.000 de persoane.
Din 2014, competitia EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, are loc si in Romania.

EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de aproape 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.

Antreprenorul anului 2014 la nivel mondial va fi anuntat in iunie 2015 in Monte Carlo, unde vor fi prezenti antreprenori din 60 de tari. In 2013, antreprenorul anului la nivel mondial a fost Hamdi Ulukaya, un om de afaceri de origine turca. El a fondat compania producatoare de lactate Chobani in anul 2005 in New York si a lansat iaurtul grecesc cu acelasi nume doi ani mai tarziu. La mai putin de sase ani dupa lansare, acesta a devenit cel mai bine vandut brand de iaurturi din Statele Unite, cu incasari anuale de aproximativ 1 miliard de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri