Conducerea Volkswagen a ajuns la un acord cu angajatii pentru desfiintarea a pana la 23.000 de locuri de munca si economisirea a 3,7 miliarde de euro, potrivit unor persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Atunci cand cursul unei monede scade inseamna ca moneda respectiva se apreciaza (ex: curs de referinta de 4,4765 lei/euro, in scadere nesemnificativa comparativ cu cotatia anterioara de 4,4775 lei/euro). Atunci cand cursul scade, inseamna o crestere a cotatiei, conform News.ro

Wolfsburg Acord intre Volkswagen si angajati: Pana la 23.000 de posturi desfiintate si economii de 3,7 miliarde euro - surse. Conducerea Volkswagen a ajuns la un acord cu angajatii pentru desfiintarea a pana la 23.000 de locuri de munca si economisirea a 3,7 miliarde de euro, potrivit unor persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg.

Reducerea numarului de locuri de munca va avea loc in mod natural, conducerea acceptand sa nu concedieze personal pana in 2025, au spus sursele. Cele doua parti au ajuns la un acord, referitor la marca VW, dupa discutii intense desfasurate pe parcursul mai multor luni, iar unele detalii suplimentare referitoare la reducerea cheltuielilor au fost convenite joi.

Acordul cu sindicatul este esential pentru eforturile VW de a accelera restructurarea la divizia Volkswagen, cea mai mare a grupului si ietirea din cea mai grava criza din istoria sa, in urma scandalului emisiilor.

Marca VW, care genereaza aproape jumatate din vanzarile grupului, avea probleme si inainte de criza emisiilor izbucnita in septembrie anul trecut, care i-a afectat reputatia si i-a provocat costuri de cel putin 18,2 miliarde de euro, reprezentand amenzi si cheltuieli pentru reparatii.

Conducerea a acceptat in urma discutiilor cu liderii sindicali sa nu concedieze oameni pana in 2025 si sa construiasca doua automobile integral electrice la fabricile din Germania, unul la Wolfsburg si altul la Zwickau, au spus persoanele.

Compania va angaja totodata pana la 9.000 de persoane pentru noile modele electrice si dezvoltarea de funcii digitale. In privinta economiilor, 3 miliarde de euro trebuie obtinute la fabricile din Germania si 70 de milioane de euro in strainatate.

Noul sef al marcii VW, Herbert Diess, va continua masurile de eliminare a angajatilor temporari. Producatorul auto va limita si numarul noilor angajati care se vor alatura companiei. VW va oferi totodata celor mai buni 200 dintr-un total de 1.000 de ucenici calificari pentru a deveni ingineri, dar cele 200 de posturi de ingineri nu vor mai fi ocupate.

Conducereamarcii VW pregateste o analiza a obiectivelor sale strategice pentru analisti si investitori si ar putea oferi noi detalii, cel mai devreme saptamana viitoare, potrivit persoanelor.

VW a anuntat joi seara ca rezultatele asa-numitului pact cu angajatii vor fi prezentate vineri de catre directorul general al grupului, Matthias Mueller, seful marcii VW, Herbert Doess, directorul de personal Karlheinz Blessing si seful consiliului muncitorilor, Bernd Osterloh.

Sursa foto: Shutterstock/Gyuszko-Photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri