Odata ce Legea Antifumat a intrat in vigoare, piata HoReCa s-a impartit in doua: unele business-uri traiesc in continuare, altele "traiesc" pe pierdere de clienti si implicit incasari. Verdictul este dat atat de presedintele asociatiei HORA, reprezentant al localurilor, cat si de proprietarii de restaurante si cluburi.

"Legea antifumat nu a avut un impact semnificativ in restaurante, ci a avut un impact important in zona de cafenele si de cluburi. Rezultatul este ca in zona de clubbing, ca si in zona de cafenele, a fost un an greu din cauza legii antifumat. Asta este realitatea. Din pacate, cluburile nu respecta aceasta lege, adica anumite cluburi admit fumatul in interior, ceea ce creeaza – pe langa faptul ca este negativ ca legea nu este respectata de catre toti jucatorii din piata – un efect concurential nedorit. Evident ca nu pot sa dau nume, dar pentru cei care utilizeaza cluburile, se stie unde se fumeaza si unde nu", sustine Dragos Petrescu, presedintele HORA si proprietar al lantului City Grill - restaurantele si cafenele.

Si Mugur Mihaescu, proprietarul pub-ului St. Patrick, sustine ca majoritatea localurilor fenteaza legea si ca in "cluburi se fumeaza, in unele restaurante se fumeaza". Mai mult, antreprenorul subliniaza ca, in afara de restaurante, "toate celelalte industrii sunt in cap", de la cafenele, la pub-uri si cluburi.

Sursa foto: vchal/Shutterstock.com