Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca Tarom si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti nu vor fi privatizate in timpul mandatului sau.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca privatizarea Tarom este exclusa in timpul mandatului sau, potrivit News.ro.

In acest mandat, niciodata nu se va lua in calcul privatizarea Tarom sau a Companiei de Aeroporturi. Cu un management bun, aceasta companie poate redeveni ce a fost

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor

La finalul anului trecut, Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern ce prevede listarea la bursa a CNAB printr-o oferta publica initiala (IPO) ce presupune vanzarea unui pachet de 20-25% din actiuni catre investitori privati.

Ministrul a reierat ca fosta conducere a Tarom nu a reusit sa ia masuri pentru eficientizarea activitatilor si cresterea capacitatii de transport. ”Din pacate, managementul de anul trecut nu s-a preocupat pentru a achizitiona avioane noi”, a afirmat Cuc.

In luna martie a anului trecut, Consiliul de Administratie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din functia de director general si din cea de accountable manager al companiei si numirea ca interimar in aceste functii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

La inceputul lunii mai, ministerul a anuntat ca Tarom a semnat contractul de achizitie prin leasing a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri. Primul aparat a intrat marti in flota Tarom, fiind primul avion care intra in flota companiei dupa o pauza de zece ani.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri