Continental a investit pana in prezent la fabrica de anvelope din Timisoara 170 milioane euro, iar investitiile din acest an vor duce cifra totala dincolo de 180 -185 milioane euro.
Producatorul german de componente auto Continental AG va investi si anul acesta la fabrica de anvelope din Timisoara, pentru a creste cu aproximativ 20% productia si va angaja in jur de 100 de oameni, au declarat reprezentantii companiei.

Continental AG estimeaza o productie de aproximativ 13 milioane de anvelope in acest an, dupa ce in 2006 au fost produse 11 milioane de unitati, conform informatiilor furnizate de companie. tinta este ca in 2008, productia sa ajunga la o capacitate maxima de 16 milioane de unitati.

In paralel, si numarul angajatilor va creste de la 1.100 in prezent, la 1.200 spre finalul anului. in jur de 5% din productie este comercializata pe plan intern. Compania colaboreaza cu grupul Dacia-Renault - in ceea ce priveste echipamentul de prima dotare - pentru modelul Logan, iar pe plan international Continental este furnizor de echipamente pentru producatori de autoturisme precum: Fiat, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau Volkswagen.

In afara de anvelopele pentru autoturisme produse la Timisoara, pentru piata romaneasca se importa anvelope pentru autocamioane sau motociclete care sunt produse la alte fabrici Continental din lume.

Distributia se efectueaza incepand cu ianuarie 2007 printr-un centru aflat in localitatea Sacalaz din judetul Timis, unde compania a investit 5 milioane euro. De aici vor fi livrate anvelope si catre tari precum: Bulgaria, Ucraina, Serbia, Bosnia, Croatia si de asemenea Georgia, Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan si Kirghistan, incepand cu martie 2007.

Continental AG a investit in Romania peste 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi circa 50 de milioane euro in cele trei divizii prezente. Continental AG are in momentul de fata aproximativ 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani intentioneaza sa mai angajeze inca 1.500.

In afara de fabrica de anvelope din Timisoara, germanii mai au in Romania la Sibiu un centru de inginerie si divizia de electronice Automotive Systems care produce unitati de comanda centrale si pentru usi, iar de anul trecut realizeaza si componente electronice pentru airbag-uri. Continental AG va mai investi aproximativ 20 milioane euro la Sibiu, pentru dublarea suprafetei de productie, de la 2.700, la 5.400 metri patrati si instalarea a maxim zece linii de productie a unitatilor de comanda pentru cutiile de viteza ale automobilelor.

Pe langa aceste doua divizii, Continental mai are in Romania divizia ContiTech, care produce la Timisoara tubulatura pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtunuri de racire. ContiTech are, in Romania aproximativ 1.000 de angajati, iar numarul se va dubla pana la finalul anului 2008. Prin recenta achizitie a Thermopol International Ltd., in Romania se va alatura diviziei Contitech si fabrica Thermopol de la Arad.

Corporatia Continental AG este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activitati extinse in special in zona productiei de anvelope, a sistemelor de franare, a celor de control al dinamicii vehiculului si a senzorilor electronici.

Continental AG are 85.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului s-au apropiat anul trecut de 15 miliarde euro. Grupul cu sediul central in orasul german Hanovra este pe plan mondial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri