Profitul net al ButanGas Romania pentru primul trimestru din 2007 a crescut de patru ori fata de perioada similara a anului trecut, datorita extinderii retelei de distributie, conformandu-se previziunilor companiei, potrivit informatiile furnizate de Butan Gas. ButanGas Romania a obtinut, pentru primele trei luni din 2007, un profit net de 1,2 milioane de euro, de patru ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 300.000 de euro.

De asemenea, profitul operational al companiei a crescut de aproape zece ori, de la 175.461 de euro, in primul trimestru din 2006, la 1,6 milioane de euro, in primele trei luni din acest an, la o cifra de afaceri in crestere cu 41%, de la 9,3 milioane de euro, la 15,8 milioane de euro.

Cresterea indicatorilor financiari pentru primul trimestru din 2007, comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-a datorat, in cea mai mare parte, investitiilor realizate de companie pentru extinderea retelei si a infrastructurii necesare procesului de distributie. De asemenea, un rol important pentru dezvoltarea companiei a jucat latura de resurse umane, ButanGas urmarind sa angajeze numai personal specializat.

Rezultatele obtinute nu au fost cu mult diferite fata de estimarile companiei. "Pentru primul trimestru, am estimat o cifra de afaceri de 16,7 milioane de euro, un profit operational de 1,4 milioane de euro, iar, in cazul profitului net, asteptarile ne-au fost confirmate pe deplin, respectiv 1,2 milioane de euro", au declarat reprezentantii companiei.

Mai mult, acestia estimeaza ca, pentru primul semestru al anului, rezultatele financiare se vor incadra in tendinta conturata in primele trei luni. "Ne vom mentine ritmul de cresterea a profitului si a cifrei de afaceri", au mai aratat potrivit NewsIn, reprezentantii ButanGas.

Potrivit acestora, piata din Romania a reprezentat un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor, in ultimii ani. "Piata a evoluat intr-un ritm pe care l-am anticipat, in sensul unei cresteri sustinute a cererii, simultan cu o intensificare a concurentei in randul principalilor jucatori", au adaugat reprezentantii companiei.

ButanGas Romania a avut, anul trecut, peste 10.000 de clienti, iar pentru anul acesta este estimata o crestere cu 15%-20% a acestei valori. Compania a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri de 56,8 milioane euro, iar profitul brut al companiei a ajuns la 2,1 milioane de euro, in urcare cu 93%, comparativ cu anul 2005.

ButanGas Grup este principalul actionar al companiei, detinand o participatie de de 93,9% din capitalul companiei, restul de 6% fiind detinut de Petrom SA. Grupul Butan Gas desfasoara operatiuni in mai multe state europene, cum ar fi Germania, Austria, Italia, Grecia si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri