Compania Nationala Imprimeria Nationala si-a propus sa obtina in acest an venituri totale de 265 milioane lei, de aproape doua ori mai mari decat in 2008, si prevede cresterea numarului de angajati si a salariilor, arata un proiect de Hotarare de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului de Finante.
Astfel, Imprimeria Nationala a estimat ca in 2009 numarul mediu de salariati va fi de 510 persoane, urmand ca la finalul anului sa ajunga la 535. In 2008, numarul mediu de angajati era de 460, iar la finalul anului compania stabilise sa ajunga la 470 salariati, anunta NewsIn.

De asemenea, castigul salarial mediu lunar propus pentru acest an este in urcare. Astfel, de la 2.750 lei de persoana in 2008, acesta a fost propus sa creasca la 3.304 lei/persoana in acest an, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Totodata, compania nationala si-a programat pentru 2009 un profit brut de 91,9 milioane lei, comparativ cu 56,3 milioane lei anul trecut.

Si cheltuielile totale propuse pentru acest an si-au dublat valoarea, la 173 milioane lei, de la 82,7 milioane lei programate in 2008.

Potrivit MFP, cheltuielile reprezinta "limite maxime" si nu pot fi depasite "decat in cazuri justificate si numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice si cu avizul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale".

In schimb, CN Imprimeria Nationala si-a programat investitii de aproape 55,7 milioane lei, care vor fi realizate din surse proprii, in scadere fata de nivelul de 947 milioane lei programat in 2008.

Compania Nationala Imprimeria Nationala se afla sub autoritatea MFP si a primit recent de la Finante un contract cu 25% mai scump decat valoarea estimata initial, de 613.262 lei, motivul fiind cresterea marjei de profit de la 3% la 15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri