Dupa doi ani la conducerea Albalact Alba Iulia, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata laptelui din Romania, Traian Simion paraseste functia detinuta pentru a urma alte proiecte profesionale, anunta compania.
Traian Simion (foto) a coordonat strategiile de dezvoltare si consolidare ale companiei Albalact in calitate de director general timp de doi ani, dupa ce alti doi ani si jumatate a construit, alaturi de partenerii sai de management din companie, un portofoliu diversificat de produse.

”La momentul numirii mele in functia de director general al Albalact, am declarat ca accept aceasta functie cu convingerea ca si in Romania se pot face lucruri bune in orice domeniu daca ne pastram consecventi in utilizarea principiilor si pasilor corecti din punct de vedere managerial. Imi place sa cred ca am reusit acest lucru si cu Albalact. Am lucrat cu o echipa de profesionisti alaturi de care am dus la bun final actiuni strategice cu greutate”, a declarat Traian Simion, fostul director general al Albalact Alba Iulia.

Sub managementul lui Traian Simion, compania Albalact si-a consolidat sistemele in urma finalizarii cu noului proiect Greenfield de la Oiejdea, si-a dezvoltat productia la o capacitate dubla in fabrica recent inaugurata si a intrat pe segmentul branzeturilor traditionale, achizitionand 93,6% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc. Ca director general, Traian Simion a coordonat si planul de marketing pentru noile lansari de produse, dar si pentru rebranduirea iaurturilor Fulga si produselor Raraul.

Traian Simion s-a alaturat echipei Albalact in octombrie 2005, cand compania s-a aflat in plin proces de rebranduire. Initial a ocupat functia de director comercial, pozitie din care a dezvoltat echipa nationala de vanzari si sapte centre regionale de distributie. In 2008, Traian Simion a fost numit director general al companiei Albalact. Traian Simion, Albalact: 2010 va fi anul celor care si-au facut temele in ultimii 3-4 ani

Potrivit companiei, Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia, se va ocupa de planurile de dezvoltare ca director general, pe o perioada nedeterminata.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

In 2008, Albalact a achizitionat 77% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

La sfarsitul lunii ianuarie 2010, Petru Ciurtin, cel care detine impreuna cu fiul sau, Raul Ciurtin, aproape 50% din actiunile Albalact Alba Iulia, a cerut instantei sa constate incetarea contractului de asociere in participatiune incheiat in 12 mai 1999 cu Leontin Petre-Gavril, prin care cel din urma revendica 50% din actiunile companiei.

Albalact Alba Iulia a raportat in intervalul ianuarie-septembrie 2009 o crestere a cifrei de afaceri de 25%, pana la 39,7 mil. euro, respectiv o majorare a profitului cu 70%, pana la 407.746 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri