ArcelorMittal Galati consuma o cantitate dubla de apa in procesul de fabricare a otelului in comparatie cu unitatile din vestul Europei, asa ca a apelat la doua firme specializate in gestionarea sistemelor de apa pentru a-si reduce consumul, transmite corespondentul NewsIn.
In prezent, combinatul siderurgic din sudul Moldovei consuma 24 de metri cubi de apa pentru a produce o tona de otel, in conditiile in care consumul de referinta al Grupului ArcelorMittal este de 10 meri cubi de apa pe tona de otel.

De exemplu, pentru a produce 3 milioane de tone de otel pe an, unitatea de la Galati consuma peste 60 de milioane de tone de apa, pentru care plateste 600.000 de lei catre Compania Nationala "Apele Romane". Principalele cauze sunt consumul irational si pierderile uriase de apa inregistrate in atelierele de platforma.

Pentru a-si reduce consumul de apa, combinatul a contractat doua firme de profil - Nalco si General Electric Infra, Water - care au misiunea de a evalua starea tehnica a sistemului de distributie a apei pe platforma siderurgica si modul in care acesta este exploatat, dar si de a propune solutii.

"Pentru a gestiona apa, pentru a avea o mai buna calitate, pentru a reduce consumul, avem nevoie de ajutorul companiilor specializate. Acesta este genul de audit de care avem nevoie si, dupa acest audit, vom vedea ce e de facut", declarat, vineri, directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall.

O solutie pe care unitate o are deja in vedere este implementarea contorizarii pe platforma industriala, in paralel cu eliminarea pierderilor de apa. Acesta este, de altfel, planul pentru perioada 2010-2011, al carui obiectiv este reducerea consumului de apa de la 24 la 16 metri cubi pe tona de otel.

ArcelorMittal Galati a incheiat anul 2009 cu schema de personal restransa la 9.300 de oameni si cu o productie de 1,7 milioane de tone de otel. A fost un an dificil, in debutul caruia productia combinatului a coborat la minus 60% din volumul inregistrat in 2008.

De atunci, ea a urcat treptat, stabilizandu-se acum la minus 35%. Estimarile pentru 2010 arata ca unitatea va produce 2,2-2,5 milioane de tone de otel, urmand sa-si dubleze capacitatea de productie la 4 milioane de tone in 2011, cand va reporni cel mai mare furnal de pe platforma, Furnalul 5, aflat acum in reparatie capitala si modernizare.

Compania a anuntat zilele trecute ca pregateste noi valuri de concedii fortate si somaj tehnic pentru doua laminoare, de tabla groasa si de benzi la rece, unde lucratorii nu au de lucru, pe fondul lipsei de comenzi.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri