Productia de vinuri obtinuta anul trecut de producatorii locali a fost de 4,96 milioane de hectolitri, in scadere cu 7,6% fata de anul 2008, cand au fost produse 5,37 milioane hectolitri, informeaza NewsIn.
"Productia de vin din anul 2009 este mai mica decat cea din 2008 din cauza aplicarii unui numar mare de producatori la masura de restructurare/reconversie si aplicarii schemei de defrisare a plantatiilor viticole", explica reprezentantii ministerului de resort.

Romania a exportat anul trecut aproximativ 127.000 hectolitri, in scadere cu 15% comparativ cu perioada similara a anului 2008, cand au fost trimisi la export circa 149.400 hectolitri de vin. Principalele tari de destinatie ale vinurilor romanesti au fost Germania, Marea Britanie, Danemarca, Estonia si Rusia.

De asemenea, in 2009, importurile de vin au scazut la aproximativ 117.000 hectolitri, dupa ce in anul anterior au fost importate aproape 389.000 hectolitri de vin, in special din Spania, Italia, Moldova, Franta, Africa de Sud si Bulgaria.

Potrivit Ministerului Agriculturii, suprafata cultivata cu vita de vie a crescut usor anul trecut la 176.600 hectare, dupa ce in 2008 au fost cultivate 176.200 hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri