Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG a anunţat luni că şi-a vândut fabrica de anvelope de la Kaluga (Rusia) companiei ruseşti de investiţii S8 Capital, la mai mult de un an de la declanşarea războiului din Ucraina, care a făcut multe companii europene să îşi suspende producţia în Rusia, informează AFP, conform Agerpres.

"Prin această măsură, compania cedează majoritatea activităţilor sale din Rusia în cadrul strategiei de retragere controlată de pe piaţa rusească, anunţată anterior", a informat grupul german, fără a oferii detalii legate de valoarea financiară a tranzacţiei.

Continental a suspendat încă de la începutul lunii martie 2022 producţia de anvelope pentru autoturisme la uzina sa de la Kaluga, amplasată la aproximativ 170 de kilometri de Moscova, din cauza invaziei din Ucraina. O lună mai târziu, grupul german a decis să reia "temporar" producţia pentru a evita consecinţele juridice pe care autorităţile de la Moscova ameninţau că le vor lua împotriva angajaţilor locali ai grupului german.

"Colaboratorii şi managerii filialei noastre din Rusia riscau sancţiuni penale dacă ar fi renunţat să răspundă cererii locale. De aceea, începând din luna aprilie 2022, filiala din Rusia a reluat, în mod autonom şi temporar, producţia de pneuri pentru autoturisme în funcţie de cererea locală", a explicat luni un purtător de cuvânt de la Continental.

Firma care a preluat uzina Continental este societatea de investiţii S8 Capital care a acceptat să păstreze aproximativ 1.100 de angajaţi ai acestei uzine, se precizează în comunicatul de presă.

Grupul german adaugă că procedura de vânzare a acţiunilor pe care le deţine la o societate mixtă din Rusia este într-un stadiu "avansat", precum şi vânzarea birourilor Continental din Moscova, înainte de o retragere completă.

În 2021, activităţile din Rusia au reprezentat mai puţin de 1% din cifra de afaceri totală a Continental, precizează grupul.

Acest anunţ intervine la doar trei zile după ce constructorul auto german Volkswagen a anunţat la rândul său vânzarea activelor din Rusia, inclusiv a uzinei de la Kaluga, unui alt investitor local.

Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2018 peste 20.000 de angajaţi în România, din care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare.

Sursa foto: Continental

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri