Odata cu restrictionarea traficului aerian cauzat de eruptia vulcanica din Islanda, firmele de transport cu autocarul au preluat o mare parte dintre pasagerii liniilor aeriene, ajungand la incasari duble fata de o perioada normala.
Eurolines: 200.000 de euro in 5 zile

Incepand de sambata dupa-amiaza si pana in prezent, Eurolines, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de transport international de persoane, a operat circa 25 de curse. “Numarul curselor a fost dublu fata de cel normal. Am operat atat curse de linie, cat si inchiriate”, a declarat, pentru Wall-Street, Dragos Anastasiu (foto), proprietarul Eurolines.

Potrivit lui Anastasiu, cea mai solicitata destinatie a fost Londra, una dintre cele mai afectate zone. “Nu am refuzat practic nimic, am suplimentatat tot ce a fost cerut. Destinatia cea mai solicitata a fost Londra, apoi Bruxelles, Paris si Frankfurt”, mai explica seful Eurolines.

Nu doar cursele s-au dublat in aceasta perioda pentru Eurolines, ci si incasarile. “Am incasat circa 200.000 euro, mai mult decat dublu, in concordanta cu numarul crescut de curse”, a mai afirmat Anastasiu.

In aceasta perioada Eurolines a suplimentat cursele de autocar din Romania spre Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Spania, Elvetia si Italia.

Atlassib – trafic in crestere cu pana la 25%

Principalul concurent al Eurolines pe piata de transport international de persoane, Atlassib, detinuat de omul de afaceri Ilie Carabulea, a profitat, de asemenea, de restrictionarea spatiului aerian. “Am fost pregatiti sa preluam orice flux de pasageri de pe cursele externe. Am crescut capacitatea cu 10 pana la 25%, in functie de destinatie”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniel Micu, directorul companiei de transport Atlassib.

Potrivit acestuia, cele mai solicitate destinatii au fost, in ultimele zile, Italia si Spania.

Compania opereaza zilnic curse catre Spania, Italia, Austria, Germania. In plus, aceasta are rute permanente catre Olanda, Suedia, Franta, Belgia, Anglia, Grecia si Portugalia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri