Consiliul Investitorilor Straini (FIC) considera ca este esential ca autoritatile si partidele politice sa fie constiente de gravitatea situatiei si sa implementeze cat mai repede un plan coerent si credibil. Masurile avute in vedere, chiar daca vor avea si un impact social, trebuie luate fara intarziere, lipsa acestora sau amanarea unor decizii continuand sa induca o stare de incertitudine mediului de afaceri si vor intarzia sansa Romaniei de a depasi efectele crizei.
”Exista inca provocari semnificative in ceea ce priveste situatia economica, deteriorata ca urmare a efectelor crizei financiare internationale, precum si aspectele structurale legate de mentinerea competitivitatii economiei romanesti. Acum, o data in plus, trebuie dovedita capacitatea administratiei de a stabili strategia pe termen scurt si mediu pentru prioritatile sale si mai ales pentru a gasi in cel mai scurt timp parghiile necesare relansarii economice”, a declarat Shachar Shaine (foto), presedintele FIC.

Potrivit FIC, rezultate imediate pot fi obtinute prin alocarea cu prioritate a resurselor financiare, din disponibilul existent, catre anumite categorii de cheltuieli, in primul rand catre investitii si in special in infrastructura. ”Se creeaza astfel locuri de munca, se stimuleaza alte sectoare din economie si in final este un semnal pentru mediul de afaceri ca economia poate sa revina pe crestere”, sustin reprezentantii FIC.

De asemenea, acestia sustin ca o crestere a fiscalitatii in acest moment ar avea sanse minime sa aduca venituri suplimentare la bugetul statului, rezultate mai bune putand fi inregistrate prin aplicarea unor masuri pentru stimularea contribuabililor care au un grad ridicat de conformare fiscala, pe de o parte, si inasprirea sanctiunilor pentru neplata si evaziune, pe de alta parte.

”Pentru mediul de afaceri transparenta si predictibilitatea regulilor fiscale din economie sunt cele mai importante elemente ale planurilor de afaceri pe termen scurt si mediu”, completeaza FIC.

Consiliul Investitorilor Straini este format din cei mai importanti investitori straini din Romania. FIC a fost infiintat in 1997 cand si-a inceput activitatea in mod oficial cu 26 de companii membre. FIC are in prezent aproximativ 117 companii membre ale caror investitii cumulate in Romania reprezinta aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate din 1990.

Cititi si Mediul de afaceri, despre reducerea salariilor bugetare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri