Asociatia Studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte a anuntat recent, in cadrul Galei 2005 pe studentii anului, castigatori ai Premiilor de Excelenta in Economie, Jurnalism si Arhitectura, SIVECO Romania fiind partener unic la sectiunea jurnalism.

Evenimentul, organizat de Asociatia Studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte impreuna cu partenerii sai: Siveco Romania, Carpatcement HeidelbergCement Group si Bancpost, a reunit peste 150 de firme partenere, colaboratori, membrii VIP si participanti la proiectele organizatiei.

Gala a debutat cu ceremonia de premiere a castigatorilor competitiei nationale Studentul Anului, sectiunile economie, jurnalism si arhitectura.

Aflat la a patra editie, proiectul a provocat incepand cu acest an, studentii pana in 25 de ani, inscrisi la o facultate cu profil economic, de jurnalism si de arhitectura sa participe la competitia care premiaza cu 1000 de euro acel student dezvoltat multilateral. In evaluarea studentilor a fost luata in considerare activitatea academica (20%), activitatea extracurriculara (40%) si lucrarea practica (40%).

Studentul Anului la sectiunea economie este Alin Valentin Angheluta, inscris in anul 1 la doctorat, in cadrul facultatii de marketing din Academia de Studii Economice, Bucuresti.

Cu un CV impresionant si foarte multe activitati extraccuriculare diversificate, Studentul Anului s-a remarcat prin concluziile formulate la cele doua probe de concurs.
La prima proba, un articol de analiza economica cu tema Accesul businessului romanesc in Europa, castigatorul afirma ca: Folosirea pe scar mai larg a unor sisteme moderne de management i a unor tehnici moderne de marketing, precum i protejarea proprietii intelectuale sunt imperative pentru companiile romneti cu ambiii europene.
A doua proba de concurs, un eseu cu tema: Profilul managerului roman astazi si dupa 2007 a provocat raspunsul: Dup 2007 managerii romni vor fi mult mai preocupai de legislaia i reglementrile din domeniile n care activeaz. Standardizarea impus de UE va fi un castig certificrile, standardele de calitate, regulile i procedurile, dei vor fi iniial refuzate, vor fi asimilate de ctre salariai [...] Tot mai muli manageri vor face apel la inovaii. Din pcate, dei romnii sunt un popor foarte creativ, inovaia implementat n Romnia este de obicei generat i comunicat de sus n jos.

Partea practica a aplicatiei a fost jurizata de Dl. Daniel Daianu.
Premiul de 1000 de euro la sectiunea economie a fost oferit de Bancpost.

Studentul Anului la sectiunea jurnalism este Marius-Adrian Hazaparu, masterand anul 1 la Psihologie si stiintele educatiei, specializarea Relatii Umane si Comunicare in cadrul Universitatii ALEXANDRU IOAN CUZAdin Iasi.
La sectiunea jurnalism, probele de concurs au fost trei: un editorial cu tema Rolul social al presei romanesti, un eseu cu tema: Etica unui jurnalist, comunicator sau om de PR si un articol cu
tema: Rezultatele invatamantului universitar romanesc.

Am selectat cateva fragmente din lucrarea castigatorului:
Identitatea dintre comunicator, om de PR si jurnalist devine incerta. In fapt, problema nu e chiar atat de grava, decat poate doar la noi, unde inca mai supravietuieste formula bun la toate. Asadar, ziaristul, pe langa informator, isi asuma si rolul de formator. Ba mai mult, gaseste potrivit ca public relations suna mai bine decit simplul si fadul jurnalism si, de ce nu?, PR-ist i-ar sta mult mai bine. E confuzia grava care scrie o pagina destul de gri a presei romanesti. Sa nu uitam ca peste tot in Occident, zonele multiplelor sfere ale jurnalismului sint clar delimitate: Yellow press sau La prensa amarilla a fost si ramane un curent jurnalistic recunoscut, chiar daca acuzat de lipsa scrupulozitatii, in abordarea domeniului vietii private. Romania, ca de obicei, sare anumite etape, preferand forma. Fondul e lasat, asa, mai deoparte, ascuns de ochiul critic al cititorului de presa.

Avem un invatamant universitar performant, ar striga la unison multe dintre cadrele didactice din institutiile de invatamant superior romanesc. Sa nu ne mintim, chiar daca o facem frumos si delicat, privind in oglinzi care reflecta, preferential, orice altceva, mai putin realitatea. Procesul Bologna, ultima mare reforma a invatamantului universitar romanesc, vine parca prea din senin si prea devreme, intocmai unei ninsori in plina toamna, lasandu-ne asa, fara drept de apel. Ne consolam cu totii, spunandu-ne ca o sa fie bine, dupa o ciudata psihologie a gandirii pozitive. Desi pomenita de cel putin un an de mai toti rectorii universitatilor, fie acestea de stat ori particulare, Bologna inca starneste controverse si ambiguitati intre cei care tin (sau scapa?) fraiele invatamantului superior de la noi.
Lucrarile au fost jurizate de Dl. Mircea Vasilescu, redactor-sef la revista Dilema Veche.
Premiul de 1000 de euro la sectiunea jurnalism a fost oferit de Siveco Romania.

Castigatorul la sectiunea arhitectura este Klaus Birthler, student in anul VI la facultatea de Arhitectura si Urbanism, din Cluj-Napoca.

Beneficiar al unei burse de studiu Copernicus in Hamburg, in anul 2004, castigatorul a fost apreciat la proba practica intitulata Limbajul Arhitectural al Betonului ca a surprins in cateva cuvinte ambivalenta materialului, in plus are si condei si activitate in domeniu foarte bogata, verdict dat de d-na arhitect Andreea Urziceanu, de la Aximetrix.
Premiul de 1000 de euro a fost oferit de Carpatcement HeidelbergCement Group.


Daniela Staicu, project manager Studentul Anului a declarat in incheierea ceremoniei de premiere ca acest proiect urmareste sa creeze o comunitate de tineri de exceptie atat prin activitatea academica cat si prin activitatile extracurriculare, initiativa si inovatie: Studentul Anului este inteligent, activ, permanent in valtoarea evenimentelor si vizionar. La urmatoarea editie promitem si mai multi studenti ai anului.

Gala Premiilor de excelenta s-a continuat cu premirea castigatorilor concursului national Premiilor profesionle Carpatcement organizat in parteneriat cu Carpatcement HeidelbergCement Group. Premierea celor sase studenti castigatori cu 1000 euro, 600 euro si respectiv 400 euro s-a incheiat cu discursul Dl. Director Carpatcement, Dl. Mihai Rohan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri