Presedintele Traian Basescu a declarat ca a discutat cu omologul azer, Ilham Aliyev, despre posibilitati de participare a SOCAR in procese de privatizare din Romania, apreciind intrarea companiei pe piata locala a distributiei de carburanti, cu perspectiva extinderii, ca extrem de importanta, informeaza Mediafax.
"Astazi am discutat despre alte posibilitati de participare a firmei SOCAR la dezvoltari economice prin implicarea in procese de privatizare pe care statul roman le va declansa inainte de sfarsitul acestui an. Faptul ca o companie de talia SOCAR a inceput sa devina si un distribuitor de combustibil pe piata romaneasca, cu perspectiva extinderii retelei de distributie a carburantilor catre populatie, este un lucru extrem de important pentru noi, pentru ca astfel contribuie la crearea unei concurente puternice, care va tine preturile in frau si pentru populatie si pentru industrie", a declarat Traian Basescu, dupa convorbirile tete-a-tete cu omologul azer si dupa convorbirile oficiale ale celor doua delegatii.

La randul sau, Ilham Aliyev a afirmat ca, in domeniul energetic, colaborarea dintre cele doua tari este una in continua dezvoltare.

"Noi furnizam petrol Romaniei. Compania noastra de petrol de stat isi dezvolta activitatea in Romania si cred ca exista un context foarte bun de colaborare in ceea ce priveste gazele naturale. In acest sens, am semnat recent o declaratie impreuna cu UE, referitoare la coridorul de sud si, in acest sens, ne propunem sa acoperim nevoile energetice ale UE. Noi avem niste resurse de gaz foarte importante si exista mai multe cai prin care acestea pot fi transportate catre pietele mondiale si cred ca relatiile dintre Azerbaidjan si Romania sunt unele exceptionale, deoarece Romania face parte din Nabucco si din proiectul AGRI", a spus presedintele azer.

SOCAR (The State Oil Company of the Azerbaijan Republic) este unul dintre partenerii implicati in realizarea proiectului AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector), care vizeaza transportul gazelor din regiunea Marii Caspice in Romania, prin terminale de gaz natural lichefiat.

De asemenea, SOCAR a anuntat anul trecut ca va furniza anual 12 miliarde de metri cubi de gaze naturale gazoducutului Nabucco, proiect din care face parte si Romania, prin compania Transgaz Medias (TGN).

Recent, compania de stat din Azerbaidjan a anuntat ca ar vrea sa deschida circa 300 de benzinarii in Romania, in urmatorii trei ani.

Citeste si:

Azerii de la SOCAR vor deschide 300 de benzinarii in Romania


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri