Inspectorii Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana au controlat, in perioada 30 mai - 3 iunie, 23 de operatori de transport marfa si au intocmit 46 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor personalului responsabil, scrie Mediafax.
Operatorul Grup Feroviar Roman (GFR) conduce in topul companiilor santionate, cu 25 de procese verbale, urmata la distanta de firma Cargo Trans Vagon, cu 8 procese verbale, si firmele Servtrans Invest si Vest Trans Rail, la egalitate, cu cate 3 contraventii.

GFR este parte a grupului Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, si are un parc de peste 13.500 de vagoane si 280 de locomotive.

Alte companii controlate si sanctionate au fost Unifertrans, Servtrans Rail, Logistic Service Danubius si Transferoviar Grup. Pe langa companiile de transport private, inspectorii au sanctionat si operatorul de stat CFR Marfa.

"Pentru cele 56 de incidente pentru care se fac vinovati operatorii de transport feroviar se vor declansa proceduri de investigare a acestora.

Actiunile de inspectie ale ASFR vor continua si in domeniul transportului feroviar de calatori", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

In cadrul controlului, inspectorii au descoperit ca personalul de locomotiva nu a respectat perioada de odihna, formularul "Foaie de parcurs" a fost completat eronat, nu au fost indeplinite conditiile pentru efectuarea odihnei personalului in dormitor, iar la predarea sau primirea locomotivelor in tranzit mecanicii nu au verificat instalatiile de control.

Totodata, in urma controlului s-a constat ca nu toti operatorii au transmis sucursalei regionale de cai ferate caietul de prestatii cu privire la categoriile de revizie tehnica a trenurilor de marfa, pregatirea tehnica a trenurilor se face fara ca trenul sa fie semnalizat, iar revizorul tehnic de vagoane nu detine o lista de scule si rechizite intocmita de catre conducerea firmei.

Ministerul Transporturilor nu a oferit detalii cu privire la valoarea contraventiilor.

Controlul a fost dispus de catre ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Pe de alta parte, CFR SA a anuntat ca a interzis accesul pe infrastructura feroviara pentru patru operatori privati de transport marfa si calatori, din cauza unor datorii totale de 36,6 milioane lei la plata taxei de acces pe infrastructura. Companiile afectate de masura sunt Servtrans Invest, Regiotrans, Grup Transport Feroviar si Transferoviar Grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri