Stația GPL care a explodat ieri și a provocat 46 de victime la Crevedia, dintre care 26 de pompieri, îi aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. Conform Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Am stat de vorbă cu primarul din Caracal și a spus că într-adevăr este vorba despre firma fiului său. A recunoscut acest lucru. A confirmat că această stație ar fi fost dezafectată, nu funcționa în acest moment și nu înțelege cum s-au produs aceste explozii. Tot dumnealui mi-a spus ca în aceste momente nu este în țară, este plecat în străinătate și urmează să ajungă în noaptea asta sau mâine, caută un avion să ajungă cât mai urgent în România, să fie alături de fiul său. Fiul lui se află la Dâmbovița și urmează să dea declarații cu privire la situația stației GPL.

Potrivit surselor Digi24, cauza producerii exploziilor ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Primarul de la Crevedia spune că stația GPL nu avea autorizație și că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Sursa foto: ISU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri