Proiectele de investitii care vor genera noi locuri de munca in zonele cu o rata a somajului ridicata si care vor aduce aport de tehnologie inalta ar putea beneficia de o serie de facilitati, printre care subventionarea terenului si a cladirilor.

Potrivit propunerilor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS) pentru completarea proiectului privind Legea investitiilor, ajutoarele de stat oferite investitorilor vor avea la baza trei criterii principale, respectiv dezvoltarea regionala, crearea de locuri de munca in zonele in care somajul este ridicat si stimularea aportului de tehnologie avansata. "Prin proiectul de lege a investitiilor se va face o diferentiere in ceea ce priveste acordarea ajutoarelor de stat. Astfel, am propus ca intensitatea ajutorului de stat sa fie mai mare pentru proiectele care se vor dezvolta in regiuni care au atras mai putine investitii, precum Moldova sau partea de sud-est a tarii", a declarat presedintele ARIS, Ana-Maria Cristina.

Cursuri gratuite pentru angajati

Ea a mentionat ca investitorii ar putea beneficia astfel de o serie de facilitati, printre care acordarea de terenuri si cladiri la preturi sub nivelul pietei, subventionarea tehnologiei utilizate in procesul de productie si acordarea gratuita de cursuri de pregatire pentru angajati.

"Desi avem cifre record de investitii straine directe, nu ne putem culca pe o ureche si sa renuntam la aceasta lege. Prin aceste facilitati vom rezolva competitia cu tarile din jur, care au astfel de reglementari", a spus Cristina. Oficialul ARIS a precizat ca legea privind investitiile este aproape finalizata dar adoptarea ei a fost amanata.

"In acest moment se lucreaza la o strategie guvernamentala in domeniul acordarii ajutorului de stat, care va fi definitivata, probabil, in luna martie. Strategia va avea ca rol identificarea ministerelor in ale caror bugete vor fi prevazute schemele de ajutor de stat si in ce conditii se vor acorda acestea", a spus presedintele ARIS.

Cristina a adaugat ca Legea privind investitiile va fi adoptata dupa finalizarea acestei strategii, la care lucreaza un comitet condus de ministrul de stat Gheorghe Pogea si din care fac parte reprezentanti ai Consiliului Concurentei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri