Romania avea anul trecut 172 de persoane cu active nete de minimum 30 milioane de dolari, cu patru mai multe decat in 2012. Pana in 2020, numarul lor va creste cu 108 romani, arata un studiu asupra averilor private globale realizat de compania Knight Frank.

Totodata, in Romania au fost identificate 47 de persoane cu averi de peste 100 de milioane de dolari, cu doua mai multe decat in anul anterior si trei miliardari. Pentru urmatorii zece ani, autorii studiului estimeaza ca numarul celor cu averi de peste 100 de milioane de dolari va creste cu 28 si ca vor fi cu doi mai multi miliardari.

In Europa, numarul persoanelor cu active de minim 30 milioane de dolari a crescut cu 1.955 in ultimul an (de la 58.549 la 60.504) si se estimeaza o crestere cu 21% in urmatoarea decada. Cele mai multe persoane bogate din Europa se gasesc in Germania (11.392), Marea Britanie (10.149) si Elvetia (4.137), potrivit studiului transmis de compania de consultanta imobiliara The Advisers, biroul asociat al Kinght Frank in Romania, scrie Mediafax.

Romania, Estonia si Bulgaria au cei mai putini oameni bogati din cele 23 de tari europene analizate. Spre comparatie, in Polonia sunt 487 de persoane cu averi de peste 30 milioane de dolari, 71 de centa milionari si 4 miliardari, iar in Cehia au fost raportate 391 de persoane cu peste 30 de milioane de dolari active, 79 cu peste 100 milionari si 4 miliardari.

Totodata, in ultimii zece ani numarul persoanelor cu averi de minim 30 de milioane de dolari din Romania a crescut cu 192% (113 persoane), cei cu peste 100 milioane de dolari cu 194% (31 persoane). Europa numara in prezent 506 miliardari (cei mai multi din lume), dintre care 81 locuiesc in Germania, 94 in Marea Britanie si 92 in Rusia.

La nivel global, in 2013 numarul persoanelor ultra-bogate din lume a crescut aproape 6.000 de persoane. Autorii studiului estimeaza ca acest segment de populatie va creste cu in urmatorii zece ani cu 60.000 persoane. Majoritatea acestor persoane traiesc in prezent in America de Nord - 65.579.

In ceea ce priveste distributia averilor private in lume, America de Nord si Europa au avut cele mai mari cresteri anuale. Totusi, in urmatorii 10 ani, se preconizeaza ca Africa este continentul care va inregistra cea mai mare crestere.

Monaco, Hong Kong si Londra sunt destinatiiile preferate de cei mai bogati oameni din lume. Monaco ramane cea mai scumpa tara din acest punct de vedere, iar o resedinta de lux poate fi tranzactionata la un pret care variaza intre 60.000 si 73.300 de dolari pe metru patrat.

In ceea ce priveste investitiile realizate de cei mai bogati oameni din lume, interesul pentru bunurile de lux si de colectie continua sa creasca. Chiar si asa, masinile de lux raman principala pasiune a investitorilor.

Sursa foto: Bancnote romanesti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri