FMI isi exprima ingrijorarea, intr-o scrisoare transmisa ministrului Finantelor, Darius Valcov, in legatura cu legea falimentului personal, precizand ca fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea partilor interesate aceasta poate avea un impact negativ asupra pietei financiare.

Scrisoarea este semnata de Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania si de Elisabetta Capannelli, Country Manger al Bancii Mondiale, scrie Mediafax.

"O lege a falimentului personal eficienta reprezinta o componenta importanta a sistemului modern de insolventa si sprijinim eforturile autoritatilor de a realiza o legislatie in acest domeniu. Suntem, totusi, profund ingrijorati de faptul ca adoptarea unei legi a falimentului personal fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea partilor interesate si fara un sprijin institutional adecvat nu-si va atinge obiectivele", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa duminica ministrului Finantelor, Darius Valvov.

In document se precizeaza ca o astfel de lege va avea "un impact negativ" asupra pietei financiare, daca nu este bine pregatita. "Sfatuim autoritatile sa adopte legea falimentului personal doar dupa efectuarea studiilor de impact necesare si dupa consultarea partilor (...) Incurajam autoritatile sa se inspire din experienta altor tari, in special a tarilor din UE care au adoptat recent legi similare", se mai arata in scrisoare.

Scrisoarea a mai fost transmisa presedintelui Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc si guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu. PSD doreste ca Parlamentul sa instituie, prin lege, un sistem de protectie a persoanelor in fata crizelor financiare si a stabilit, in BPN, ca deputatii sa aiba o pozitie conforma acestei linii in ceea ce priveste Legea insolventei personale, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor s-a reunit, saptamana trecuta, pentru a discuta pe tema insolventei persoanei fizice. La discutii au fost prezenti si reprezentanti ai institutiilor implicate. Comisia a decis sa constituie o subcomisie care sa lucreze pana luni la forma unui proiect de lege privind insolventa persoanelor fizice, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor interesate, CSM, MJ, ARB, BNR, ANPC, iar apoi membrii comisiei sa inceapa dezbaterea pe aceasta forma.

Membrii comisiei nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege, din cele patru aflate la comisie, sa lucreze si sa adauge amendamente din celelalte, reprezentantii PNL sustinand ca trebuie sa se inceapa cu proiectul PNL din 2010, in timp ce PSD sustine proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchall.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri