Ministrul de Finante, Viorel Stefan, a anuntat ca Executivul a adoptat, marti seara, proiectul bugetului de stat pentru anul 2017, proiect elaborat pe o crestere economica estimata de 5,2% din PIB. un deficit de 3% si o rata a inflatiei de 1,4%.

”Proiectul de buget tine seama de datele reale ale economiei romanesti, programul de guvernare al PSD si principalele politici publice pe urmatorii patru ani pentru a asigura dezvoltarea Romaniei”, a spus Viorel Stefan, citat de news.ro.

Bugetul este construit pe o crestere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%. Veniturile estimate sunt de 254,1 miliarde de lei, iar 278,1 miliarde vor reprezenta cheltuielile.

Rata inflatiei luata in calcul este de 1,4%, iar rata somajului de 4,3%.

Sursa foto: Rfischia | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri