24 de companii sunt interesate sa exploreze perimetrele petroliere concesionate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), in Runda a IX-a, a declarat presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu.
"24 de companii au cumparat pachetul de date si informatii geologice referitoare la aceste perimetre date spre concesionare. Petrom si Romgaz au renuntat la unele perimetre din motive de eficienta economica. Chiar daca exploatarea unor zacaminte este limitata, unele dintre acestea sunt fezabile pentru companiile mici si mijlocii. Pana pe 13 ianuarie 2009, se depun ofertele, a doua si a treia zi se deschid ofertele, iar in 30 de zile vom anunta castigatorii acestei Runde", a precizat Bogdan Gabudeanu, citat de NewsIn.

Cele 24 de companii sunt: Prospectiuni SA (n.r. controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender), Amromco Energy LLC, Aurelian Oil&Gas SRL, Cuadrilla Resources Corp. (din Canada), Phoenix Hydrocarbon Europe Ltd. (din Marea Britanie), Zeta Petroleum Romania, Transbalcan Tehnolohy SRL (din Bucuresti), Moesia Oil&Gas PLC (din Irlanda), Foradex SA (din Bucuresti), Foraj Sonde SA Craiova, Expert Petroleum SRL (din Targu Mures), Lotus Petrol SRL, Transatlantic Worldwide Romania SRL, Servpetrol SRL - ICERP (Ploiesti), AuDAX Energy GmbH (din Austria), Egdon Resources (Purbeck) Ltd. (din Marea Britanie), Exxoil Exploration Division SA (din Tunisia si reprezentanta Ecolaser SRL Romania), Tethys Oil & Mining INC (din Statele Unite), Midia Resourcesc SRL, Blackstairs Energy PLC (din Irlanda), Upstreamers Energy SRL, Devon Energy International Ltd. (din SUA), Hunt Oil Company (din Marea Britanie) si Falkland Oil and Gas Ltd. (din Marea Britanie), a precizat presedintele ANRM.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va concesiona prin licitatie 14 perimetre petroliere in vederea exploatarii titeiului si gazelor asociate din zece judete ale tarii, potrivit unui ordin publicat la 20 iunie 2008 in Monitorul Oficial.

Aceste perimetre fac parte din Runda a noua de licitatii organizate de agentie.

Cele mai multe dintre acestea se afla in judetul Bihor (trei perimetre petroliere), cate doua perimetre in judetele Braila si Dambovita si cate un perimetru in judetele Arges, Bacau, Galati, Maramures, Prahova, Satu Mare si Timis.

Conform Legii Petrolului, in schimbul concesionarii perimetrelor petroliere, statul, prin ANRM, va primi redevente. De regula, potrivit legii, aceste rezerve sunt concesionate pentru maxim 30 de ani. Durata acordului depinde de rezerva din fiecare zacamant si de capacitatea de productie, potrivit specialistilor din ANRM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri