Veniturile bugetare realizate de ANAF au insumat in primul trimestru 32,65 miliarde lei (8,3 miliarde euro), nivel cu 5,54% mai mic decat cel estimat de Ministerul Finantelor si cu 7,06% sub incasarile bugetare din aceeasi perioada din 2008, a anuntat Agentia Nationala de Administare Fiscala.
In primul trimestru din 2008, veniturile bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au fost de 35,13 miliarde lei.

Veniturile totale colectate in acelasi interval au fost insa mai mari, de 34,75 miliarde lei, dar diferenta de 2,1 miliarde lei a reprezentat TVA si accize efectiv restituite (1,76 miliarde lei), precum si contributiile la fondurile de pensii administrate privat virate de catre CNPAS (341,7 milioane lei).

In primele trei luni din acest an, veniturile la bugetul asigurarilor pentru somaj, la bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate si la bugetul asigurarilor sociale de stat au depasit nivelul programat, cu 18,06%, 11,49%, respectiv 0,05%, in timp ce incasarile la bugetul de stat au reprezentat 94,46% din valoarea estimata.

Bugetul de stat a avut incasari sub volumul prognozat, ca urmare a unor incasari mai mici decat cele anticipate cu 17,15% din impozitul pe profit si cu 4,94% a celor din TVA, care nu au putut fi compensate decat partial de realizarea nivelului programat pentru impozitul pe venit si taxele vamale, precum si de nivelul veniturilor din accize care a fost cu 8,91% mai mare decat cel anticipat.

Fata de prevederile bugetare, veniturile realizate in trimestrul I la bugetul asigurarilor sociale de stat au fost mai mari cu 4,59 milioane lei, insa acestea nu cuprind suma de 341,7 milioane lei, incasari realizate si virate lunar (incepand cu luna mai 2008) fondurilor de pensii administrate privat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri