Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat in judetul Vrancea, ca va intra la negocieri cu liderii de sindicat ai Metrorex abia dupa aprobarea bugetului de stat pentru anul 2010 si ca nu se asteapta acum la intelegere din partea acestora, "care sunt agenti PSD".
"Noile contracte colective de munca pot fi incheiate, potrivit legii in vigoare, dupa adoptarea bugetului de stat pe 2010. De aceea, fac si eu un apel de aici din Vrancea, la toti cei care lucreaza la metrou, si nu la liderii de sindicat, pentru ca nu ma astept la intelegere, din nefericire, de la liderii de sindicat care sunt agenti PSD. Ma astept insa la intelepciune de la cei care muncesc la metrou, sa inteleaga faptul ca, dupa adoptarea bugetului de stat, potrivit legii, vom intra la negocieri. La inceputul lui 2010, in ianuarie, se poate discuta cu privire la salarii, dar pana atunci nu avem cadrul legal sa ne manifestam", a declarat premierul in exercitiu Emil Boc, prezent in judetul Vrancea la inaugurarea hidrocentralei Movileni.

Emil Boc a cerut totodata celor de la Metrorex "sa nu fie cobaii PSD", precizand ca peste jumatate de milion de bucuresteni pierd din cauza acestei greve la metrou, mijloc de transport cu care ei circula in fiecare zi, potrivit NewsIn.

Partidul Social Democrat l-a acuzat pe ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, ca este responsabil de protestele sindicalistilor Metrorex, solicitandu-le acestora din urma, condusi de un fost parlamentar PSD, sa dea dovada de "intelegere" si sa isi reia activitatea. In acelasi timp, democrat-liberalii sustin ca greva sindicalistilor de la metrou este nejustificata si il acuza pe liderul de sindicat Ioan Radoi, fost parlamentar PSD, ca a provocat greva la instigarea social-democratilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca spera ca instanta sa suspende greva de la metrou, sustinand ca aceasta greva arata pana unde merge "lipsa de responsabilitate" si ca este instrumentata politic de fostul parlamentar PSD Ion Radoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Peste 1.000 de angajati ai Metrorex sunt in greva generala marti, iar metroul nu va circula in intervalul orar 5.00-16.00, circulatia din Capitala fiind ingreunata din acest motiv.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri