Comisia Europeana (CE) a transmis Romaniei un ultim avertisment referitor la incalcarea legislatiei UE, in conditiile in care a permis constructia unei instalatii industriale de proportii, inainte de evaluarea corespunzatoare a impactului de mediu, potrivit unui comunicat de al Bruxelles-ului.
Astfel, in 2007, in Romania a fost construita o fabrica de formaldehida fara autorizatie si inainte de realizarea unei evaluari a impactului de mediu. Initial, autoritatile romane au emis o decizie de demolare a fabricii, insa ulterior o judecatorie locala a anulat aceasta decizie, potrivit NewsIn.

Comisia atrage atentia ca nu i s-a adus la cunostinta aplicarea niciunei sanctiuni asupra operatorului economic. In acest caz, Romania a incalcat mai multe texte de referinta ale legislatiei de mediu a UE, inclusiv Directiva privind impactul asupra mediului si Directiva Seveso. Scopul acesteia din urma este prevenirea pericolelor de producere a unor accidente majore care implica substante chimice periculoase.

"Daca nu se iau masuri corespunzatoare in urma celui de-al doilea avertisment, Romania ar putea fi adusa in fata Curtii Europene de Justitie", avertizeaza executivul european.

Primul avertisment scris a fost trimis in octombrie 2009 si Romania si-a prezentat observatiile in noiembrie. Acestea nu au reusit sa elimine insa indoielile privind incalcarea legislatiei in materie.

"Simpla existenta a legislatiei nu este niciodata suficienta: ea trebuie sa se aplice si in practica. Romania trebuie sa se asigure ca in astfel de cazuri se realizeaza evaluarile impactului de mediu si ca orice hotarari ulterioare sunt respectate", a declarat comisarul european pentru Mediu, Janez Potocnik, citat in comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri