UniCredit Tiriac Bank a obtinut in primul trimestru un profit net de 34 milioane de lei, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Mediafax.


Cauzele principale ale scaderii au fost prelungirea recesiunii si restrangerea marjelor, potrivit bancii.

Dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS), banca a raportat un profit de 52 milioane de lei, in scadere cu 14% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului precedent.

"Desi am continuat sa crestem peste media pietei pe segmentul de creditare si alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calitatii activelor, precum si restrangerea marjelor au continuat sa puna presiune pe veniturile bancii.

Pe de alta parte, vedem semnale incurajatoare in diminuarea costului de risc, in evolutia indicatorilor macroeconomici si in dezghetarea creditului, insa ritmul de redresare va fi lent anul acesta", a spus intr-un comunicat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Anul trecut, UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47,9% fata de 2009, pe fondul cresterii costului de risc. Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost de 57,2 milioane lei (13,6 milioane euro) in 2010.

Rata solvabilitatii s-a plasat in primul trimestru la 12,8% potrivit RAS, iar costul anualizat al riscului a reprezentat 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier). Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.

Veniturile bancii s-au ridicat la 282 milioane lei (67 milioane de euro) in primul trimestru, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010. Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative.

Cheltuielile operationale au crescut cu 4% in primele trei luni, influentate de accelerarea inflatiei si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri a fost de 51%.
Activele bancii s-au plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finele lunii martie, iar valoarea creditelor a urcat cu 5% la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro). Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finele lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. Banca are in prezent 528.000 clienti activi si 235 de sucursale.

In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii prin UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri