Analistii BNP Paribas cred ca este posibil ca BNR sa reduca dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 5,75%, la viitoarea sedinta de politica monetara din ianuarie si sa permita deprecierea leului pana la 4,5 unitati pentru un euro in prima jumatate a anului viitor, potrivit unui raport al bancii, scrie Mediafax.
"BNR arata o toleranta tot mai mare pentru un leu mai slab, in pofida interventiilor intermitente pentru atenuarea declinului. Bugetul strict si incetinirea exporturilor si a cresterii economice i-ar putea determina pe oficialii din Romania sa permita deprecierea euro la 4,5 unitati pentru un euro in urmatoarele sase luni", a afirmat Bartosz Pawlowski, coordonatorul raportului, preluat de Bloomberg.

Leul s-a depreciat cu 5,8% in ultimele sase luni.

BNR a anuntat joi un curs de referinta de 4,3585 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni si aproape de maximul istoric, de 4,3688 lei/euro.

O rata de schimb mai mare fata de nivelul de joi a fost afisata de banca centrala la 30 iunie 2010, cand referinta a atins maximul istoric. BNR a anuntat miercuri o paritate de 4,3460 lei/euro.

Banca Nationala a redus miercuri dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte, la un minim record de 6%, dupa ce inflatia, aflata la cel mai redus nivel din ultimele doua decenii, a creat conditiile pentru stimularea redresarii economice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri