Bugetul se va concentra pe sustinerea cresterii economice prin stabilitate fiscala, dar o colectare mai buna, cu aplicarea echidistanta a legislatiei fiscale, si pe baza eficientizarii si prioritizarii cheltuielilor publice, a declarat noul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi.
"Prioritatea numarul 1 este asigurarea unei cresteri economice durabile. Reformele au creat premisele unei cresteri economice durabile. Premisele, dar trebuie sa avem in vedere si contextul international, criza financiara mondiala si din Europa. In acest context, continuarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala si a reformelor deja incepute in primul acord reprezinta o ancora esentiala pentru credibilitatea externa", a spus Dragoi, la preluarea de mandat, scrie Mediafax.

Noul ministru al Finantelor a aratat ca pana in prezent au fost construite bugete pentru restabilirea sustenabilitatii, iar de acum se va urmari o majorare a veniturilor, dar numai printr-o colectare mai buna, cu o legislatie fiscala stabila si coerenta.

"Legislatia fiscala a fost in buna parte armonizata si vrem s-o aplicam corect, ceea ce va duce la un mediu concurential mai sanatos", a spus Dragoi.

El a aratat ca esentiala va fi si eficientizarea cheltuielilor bugetare, prin prioritizarea proiectelor si promovarea celor cu rentabilitate mare.

"Banii sunt, au fost alocati si in bugetele din 2010 si 2011. Trebuie sa ne orientam pe prioritizare, astfel incat banul cheltuit sa asigure o eficienta maxima", a adaugat Dragoi.

Ministrul Finantelor crede ca suma de 6 miliarde de euro bugetata pentru absorbtia de fonduri europene in acest an este una realista.

"Uitati-va la ISPA. A inceput mai greoi, dar spre final am recuperat. Ajungem la 95% absorbtie, o performanta pentru toate statele nou intrate in UE", a spus Dragoi.

Ungureanu: Dragoi este creativ, onest si imaginea de care are nevoie Romania la extern

Noul ministru al Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, este o persoana creativa si onesta, un prieten vechi si reprezinta exact imaginea pe care Romania o poate scoate in exterior in aceste momente, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Bogdan e creativ, e onest si este exact fata pe care o Romanie aflata in diferite probleme poate s-o arate cu succes in exterior", a spus Ungureanu la predarea de mandat de la Ministerul Finantelor.

Premierul a adaugat ca meritele incontestabile ale fostului secretar de stat in gestionarea problemelor din ultimii trei ani il califica pentru postul de ministru al Finantelor Publice.

"Ma bucur pentru Bogdan, de care ma leaga o veche amicitie, care nu s-a consumat doar in domeniul finantelor, si de la care am avut de invatat. Bogdan este un om care a invatat sa lucreze in echipa, n-a plecat niciodata singur la bataie", a mai spus Ungureanu.

Ungureanu il avertizeaza pe Dragoi ca va avea de lucru: Probabil, trebuie sa iti faci birou la Guvern


Premierul Mihai Ungureanu l-a avertizat pe ministrul Finantelor ca va avea mult de lucru si va fi, probabil, obligat sa isi amenajeze un birou la Palatul Victoria, alaturi de cel al lui, remarcand totodata ca portofoliul a fost transferat fara "crize de personalitate si orgolii consumate gresit".

"Bogdane, stiu sigur ca o sa ai de lucru, o sa-ti faci probabil birou la Guvern si o sa mai vii si pe aici, la minister, din cand in cand. Tranzitia de la postul de secretar de stat la cel de ministru este una lina, fara crize de personalitate si orgolii consumate gresit", a spus, vineri, Ungureanu, prezent la ceremonia de instalare a noului ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi.

El a multumit fostului ministru Gheorghe Ialomitianu pentru faptul ca, la vremuri grele, a reusit cu discretie, dar eficacitate "sa tina deasupra apei barca ce plutea pe o mare in deriva".

In privinta noului ministru, premierul a aratat ca, "spre deosebire de multi alti inalti functionari guvernamentali", Dragoi a invatat sa lucreze in echipa si a gasit mereu solutii la probleme cu un calm imperial.

In sala in care a fost organizata ceremonia de preluare a mandatului de ministru, Ungureanu l-a remarcat pe secretarul de stat Gheorghe Gherghina si si-a amintit, zambind, ca a avut cu acesta "lupte grele bugetare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri