Autoritatățile din Dubai plănuiesc o extindere spectaculoasă a aeroportului internațional Al Maktoum, în așa fel încât, în momentul când acesta va fi terminat, va putea gestiona un trafic de 160 de milioane de pasageri anual.

Pentru a pune acest lucru în context, asta înseamnă cu 63 de milioane mai mulți pasageri decât cel mai aglomerat aeroport al momentului, Hartsfield–Jackson din Atlanta, după cum arată CNN.

Termenul la care acest proiect va fi realizat nu este încă sigur în acest moment, dar conform declarațiilor celor implicați, orizontul ar fi cel al anului 2030.

Conceptul acestuia va fi însă unul revoluționar, adaugă aceștia, el nemaifiind gândit pornind de la terminalele cunoscute în prezent, ci mai degrabă va fi înglobat într-un așa-numit district numit Dubai South (Dubai Sud, n.r.), care propune crearea unui nou oraș în partea de sud a actualei metropole.

Odată realizat, proiectul va avea opt cartiere specializate, fiecare în parte, pe anumite activități sau industrii, în vreme ce noul aeroport va fi plasat în centrul acestora, astfel că întregul district va deveni, după cum notează sursa citată, un adevărat "aerotropolis".

Detalii privind prețul proiectului nu sunt cunoscute, dar se știe faptul că, odată terminată, facilitatea va avea o suprafață de nu mai puțin de 14.000 de hectare.

Sursa foto: Shutterstock / Philip Lange

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri