Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o nouă serie de măsuri menite să scadă nivelul de presiune publică resimțit de autorități în ultimele săptămâni ca urmare a valului de proteste în lanț organizate de mai multe sectoare profesionale. Astfel, Ciolacu a anunțat că, similar cu ajutorul de 100 de euro per hectar primit de agricultori, și crescătorii de animale vor primi 100 de euro ca parte a unei scheme cu o valoare totală de 72 milioane de euro.

Prim-ministrul a anunțat, în deschiderea ședinței de Guvern, că vor fi puse în aplicare o serie de măsuri menite să-i ajute pe fermieri, dar și pe transportatori și pe persoanele cu venituri mici. Ciolacu a spus că „spre deosebire de alți lideri politici care s-au prefăcut că problemele nu există, eu și colegii mei le luăm în serios și le voi discuta în continuare sincer și aplicat”, la doar câteva zile după ce a anunțat sprijinul de 100 de euro per hectar.

„După sprijinul de 100 euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal, acordăm 100 de euro/animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. [Toate acestea] pentru a compensa creșterea prețurilor la foraje, combustibil și forță de muncă”, a spus Ciolacu.

Acesta a mai subliniat că, în perioada următoare, „vom ajunge la valoarea maximă posibilă a subvenției pe motorină. Deci [fermierii] vor primi ca subvenție 25% din prețul motorinei folosite în lucrul agricol.” În plus, premierul vrea să rezolve și altă problemă a transportatorilor, respectiv amenzile primite de șoferi din cauza lipsei rovinietei valide.

„Modificăm cadrul legal astfel încât șoferii de tir să nu fie amendați pentru expirarea rovinietei, în cazul în care sunt timpi mari de așteptare în vamă. Asta până venim cu culoarele speciale la punctele de frontiere și în Portul Constanța”, a declarat Ciolacu. Premierul a mai menționat că subiectul plafonării prețului la alimentele de bază va fi discutat săptămâna următoare, dar că executivul își dorește „să continuăm schema de plafonare până în primăvara viitoare pentru pensionari și nu numai.”

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri