Peste 65.000 de oameni si-au investit economiile in aceste fonduri.
In Romania exista in prezent noua fonduri mutuale de investitii pe actiuni. La acestea, in jur de 70% din bani sint bagati in actiuni ale unor companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Asa ca, atunci cind bursa creste, se majoreaza si valoarea titlurilor. Iar cind bursa scade, pierd si ele din valoare. Insa in ultima saptamina, toate au inregistrat caderi importante. Astfel, titlurile fondului Premio au cazut cu 7,57%, Napoca cu 4,15%, Intercapital cu 3,99%, KD Maximus cu 3,60% si Omninvest cu 3,36%. Lista continua cu caderea de 2,72% de la BCR Expert, de 2,16% la BT Maximus, Active Dinamic cu 1,56% si Oportunitati Nationale cu 1,30%.

Situatia pe 2006

De fapt, de la inceputul acestui an, doar citeva fonduri au mers pe plus. Avem la acest capitol titlurile fondului Oportunitati Nationale, care au crescut cu 4,02%, Active Dinamic cu 1,03% si Omninvest cu 0,53%. La polul opus se afla titlurile fondului Premio, care au pierdut de la inceputul acestui an 8,78% din valoarea lor, BCR Expert 7,49%, Napoca 2,39%, Intercapital 2,04%, KD Maximus 1,32% si BT Maxim 0,26%. Pe termen scurt, dat fiind caderea bursei, si titlurile fondurilor mutuale vor suferi pierderi. Insa pe termen lung, daca bursa va creste, se vor majora si ele, ne anunta Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta KTD Invest.

Fondurile vor la Sibiu

Am deschis deja conturi pentru piata derivatelor din Sibiu. Si cred ca vom juca in curind, deoarece pina in prezent doar am monitorizat piata. Vom juca pentru fondurile pe actiuni Intercapital si Capital Plus, ne-a declarat Eugen Voicu, presedintele Certinvest, societate care administreaza cele doua fonduri mutuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri