Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat cererea operatorului de piaţă Bursa de Valori Bucureşti S.A. de autorizare a unei noi pieţe reglementate - piaţa derivatelor pe active suport de tip financiar şi alte tipuri de active şi înscrierea acesteia în Registrul ASF, conform unui comunicat de presă citat de Agerpres.

În cadrul şedinţei de miercuri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitarea societăţii Bursa de Valori Bucureşti S.A. de autorizare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie al operatorului de piaţă conform Hotărârii A.G.O.A. din data de 22 noiembrie 2023.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, Consiliul ASF a fost adoptat proiectul de regulament pentru modificarea art. 4 alin. (6) din Regulamentul ASF nr. 3/2013 pentru autorizarea şi funcţionarea contrapărţilor centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărţile centrale şi registrele centrale de tranzacţii, aprobat prin Hotărârea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 28/2013. ASF menţionează că proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

"Principalul element care lipseşte şi care va exista sperăm la începutul anului viitor, în prima parte a anului viitor (anul acesta n.r.), este Contrapartea centrală, proiect la care tot lucrăm din 2019, dar suntem la ultimele procese de autorizare şi de implementare. Sunt foarte optimist că vom avea pieţe de derivate pe care vrem să le lansăm în cursul anului viitor, în prima parte a anului, astfel încât să începem să oferim investitorilor noştri atât instituţional cât şi individual şi alte posibilităţi de a tranzacţiona pe Bursa de Valori Bucureşti faţă de ce au acum", a afirmat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti, la finele lunii noiembrie.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri