Garanti Leasing, parte din grupul financiar-bancar Garanti Romania, a semnat un acord de imprumut pentru suma de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) pentru facilitarea accesului intreprinderilor micro si mici romanesti la finantarea activelor fixe.

Garanti intentioneaza astfel sa faciliteze companiilor achizitia de echipament de productie, utilaje agricole si vehicule comerciale. In prezent, clientii Garanti Leasing sunt companii din varii segmente de piata, precum transporturi, logistica, medical, agricultura, constructii, industria grea etc.

"Intreprinderile micro si mici reprezinta un segment de interes pentru economia romaneasca. Cu toate acestea, ele inca se confrunta cu acces limitat la finantarea necesara pentru a creste si pentru a obtine succesul dorit. Prin intermediul parteneriatului cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) putem sprijini aceste companii, oferindu-le mai multe optiuni si surse de finantare pentru afacerile lor", a declarat Okan Yurtsever (foto), director general, Garanti Leasing.

Garanti Leasing (brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN) si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este parte a grupului financiar-bancar Garanti Romania. De la inaugurare, compania a acordat peste 650 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 40.000 de contracte de leasing.

In prezent, opereaza prin 7 birouri locale si alte 78 de agentii Garanti Bank din tara. Grupul Garanti mai include Garanti Bank si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA). Acesta este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri