Gothaer Romania va asigura flota operatorului aerian national Tarom, care numara 24 de aeronave, in perioada 1 septembrie 2014 - 31 august 2015.

"Urmare a licitatiei organizate de TAROM, care s-a incheiat si la care Gothaer Asigurari Reasigurari a participat, oferta noastra a fost desemnata castigatoare, fiind asiguratorul flotei Tarom pentru 12 luni, in intervalul 1 septembrie 2014 - 31 august 2015, acest lucru fiind stipulat si in contractul care s-a semnat intre parti", au spus reprezentantii companiei.

Din motive de confidentialitate, asiguratorul nu a dorit sa transmita informatii legate de polita, cum ar fi valoarea primei de asigurare sau suma asigurata. De altfel, in aprilie 2013, in urma adoptarii unei ordonante, Guvernul a scos Tarom de pe lista companiilor de stat obligate sa incheie contracte prin licitatie publica, potrivit Mediafax.

La licitatie a mai depus oferta si Astra Asigurari, liderul pietei de profil in 2013 dupa nivelul primelor subscrise. Societatea se afla in administrare speciala din a doua parte a lunii febriarie, in urma unei decizii a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Termenul de depunere a ofertelor pentru asigurarea flotei Tarom a expirat in data de 19 iunie, conform anuntului de participare publicat de operatorul aerian pe propria pagina web.

In prezent, flota Tarom este asigurata de Astra, care a castigat o licitatie organizata in vara anului 2013. Astra a castigat in luna iulie a anului trecut, pentru al saptelea an consecutiv, licitatia organizata de Tarom pentru asigurarea aeronavelor si raspunderea fata de pasageri, contract valabil in perioada 1 septembrie 2013 - 30 august 2014, conform datelor date publicitatii de companiei.

Flota Tarom este formata din 24 aeronave, dintre care doua Airbus 310-325, patru Airbus 318-111, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronava Boeing 737-800, sapte aeronave ATR 42-500 si doua aeronave ATR 72-500. Grupul german Gothaer a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul social al Platinum Asigurari.

Ulterior, prin mai multe achizitii, grupul german a ajuns la o cota de 100% din capitalul subsidiarei din Romania. Infiintat in 1820, grupul Gothaer are peste 3,5 milioane de clienti si a raportat venituri din prime de peste 4 miliarde de euro la nivelul anului 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri