Banca Transilvania poate interveni in gestionarea creditelor in franci de la Volksbank, inainte de a obtine autorizatia de preluare de la Consiliul Concurentei. Banca Transilvania ceruse o derogare de la legile concurentei pentru a putea gestiona mai repede criza francilor, in contextul in care banca pe care a preluat-o are un portofoliu consistent de credite in franci.

“Am luat aceasta decizie avand in vedere situatia dificila in care se afla o mare parte a clientilor Volksbank Romania S.A. care au contractat credite in CHF. Banca Transilvania are posibilitatea de se implica rapid pentru a gasi solutii in favoarea consumatorilor afectati”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Conform Legii Concurentei, o concentrare economica nu poate fi pusa in aplicare inainte de inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie adoptata de Consiliul Concurentei. In cazuri exceptionale, Consiliul Concurentei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la aceasta interdictie daca solicitarea este motivata. Decizia Consiliului Concurentei tine cont de efectele asupra companiilor implicate si asupra concurentei.

Banca Transilvania a solicitat o derogare de la prevederile legii, urmand sa notifice concentrarea economica, in cel mai scurt timp posibil.

Ce planuri are Banca Transilvania dupa preluarea Volksbank

Banca Transilvania (BT) vrea sa ajunga la o cota de peste 13% pana la finalizarea tranzactiei de preluare a Volksbank, in T2 2015, insa obiectivul managementului este de a atinge o cota de 15% pana la finalul lui 2015. “Dupa primele 9 luni din anul acesta Banca Transilvania are o cota de 9,7% in timp ce Volksbank avea 3,5%. Pana la incheierea tranzactiei speram sa depasim 13% cota de piata. Este o cifra interesanta dar nu vrem sa ramanem aici”, a declarat Omer Tetik (foto stanga), CEO Banca Transilvania.

BT se va apropia astfel foarte mult de a doua clasa din piata de bancara romaneasca, BRD, care in prezent are o cota de circa 13%. Obiectivul managementului Banca Transilvania este insa sa ajunga la o cota de piata de 15%. Oficialii bancii au estimat ca pana in a doua jumatate a anului 2015 vor incepe procesul de integrare al activelor Volksbank. BT a incheiat primele 9 luni din 2014 cu active de 7,7 mld. euro, in vreme ce Volksbank a avut active de 2,9 mld. euro.

De asemenea, Banca Transilvania va prelua cei 190.000 de clienti si cei 1.300 de angajati Volksbank. In ceea ce priveste integrarea angajatilor Volksbank, managementul Banca Transilvania spera sa fie o integrare totala, iar in ceea ce priveste numarul de untitati, va fi facuta o selectie urmand sa fie inchise locatiile ce sunt amplasate la o distanta foarte apropiata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri