Visa International a anuntat o crestere de 36% a numarului de carduri emise in Romania, crestere inregistrata in perioada iunie 2005 - iunie 2006. Potrivit emitentului, la finele lui iunie 2006 erau in Romania 4,22 milioane de carduri Visa, doua noi carduri fiind emise la fiecare minut.

Segmentarea portofoliului de carduri Visa arata ca Romania a devenit o piata tot mai sofisticata a cardurilor. Conform statisticilor, cardurile Visa Electron reprezinta 78,1% din totalul cardurilor Visa, cardurile Visa Classic reprezinta 19,3% din piata Visa, Visa Business - 2,3%, iar Visa Gold - 0.2%.

O piata romaneasca a cardurilor in plin avant are un impact pozitiv asupra economiei, ca intreg. Cifrele arata ca numarul de tranzactii in locatiile comerciale s-a dublat pentru al cincilea an la rand, ceea ce inseamna ca romanii isi folosesc cardurile tot mai mult pentru a-si face cumparaturile zilnice, a declarat Catalin Cretu, Vicepresedinte Visa International CEMEA.

De asemenea, acesta este un semnal incurajator pentru economie, deoarece o piata a cardurilor bine dezvoltata si o crestere a platilor electronice lasa, in ultima instanta, mai multe disponibilitati pentru creditele comerciale, care reprezinta forta ce impulsioneaza economia unei tari, pe masura ce tot mai multi bani intra in sistemul bancar, a adaugat Catalin Cretu.

Romanii au cheltuit 6,5 miliarde dolari pe card

Valoarea totala a tranzactiilor realizate de detinatorii romani de carduri in perioada iunie 2005 - iulie 2006 s-a ridicat la peste 6,15 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 63% fata de aceeasi perioada din anul trecut. Cresterile inregistrate in valoarea si frecventa cumparaturilor achitate in locatiile comerciale cu carduri Visa au continuat in acelasi ritm semnificativ in perioada iunie 2005-iunie 2006.

Valoarea totala a tranzactiilor derulate la comercianti a atins 543 milioane dolari, avand o crestere de 116%, fata de perioada similara din 2005, in timp ce numarul de tranzactii derulate la comercianti a demonstrat o crestere de 98% fata de cifrele inregistrate pentru 2005, totalizand 9,5 milioane tranzactii efectuate de detinatorii romani de carduri Visa in locatiile comerciale.

Numarul tranzactiilor inregistrate in locatiile comerciale reprezinta 14% din numarul total de tranzactii pentru iunie 2005-iunie 2006, fata de 9% in pentru perioada similara in anul anterior. Desi numerarul ramane cea mai raspandita metoda de plata, tendinta tot mai puternica de a utiliza cardul in locatiile comerciale demonstreaza ca romanii recunosc ca acesta reprezinta una dintre cele mai comode metode de a achizitiona bunuri si servicii.

Comerciantii au inteles si ei ca, pe termen lung, au de castigat de pe urma acceptarii cardului ca metoda de plata, pentru ca astfel isi pot creste veniturile, profiturile si nivelul de satisfacere a clientului. Aceste aspecte sunt demonstrate de cresterea de 55,2% inregistrata in numarul de locatii comerciale care au instalate POS-uri, in perioada iunie 2005 - iunie 2006. Acest numar a ajuns la 28.347 la sfarsitul lunii iunie 2006.

Numarul de bancomate este de asemenea in crestere, in principal ca urmare a faptului ca bancile isi dezvolta in mod activ retelele de agentii si sucursale. Numarul total de bancomate a atins 5.063 la sfarsitul lui iunie 2006, inregistrand o crestere de 47% fata de iunie 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri