Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru un profit net de 246 milioane lei, in crestere cu 7,6%, de la 228,5 milioane lei in T1 2016, in contextul in care a acordat circa 36.000 de credite si creditarea a crescut cu 3% pe toate liniile de afaceri, potrivit rezultatelor financiare publicate astazi de banca.

La nivelul grupului BT, rezultatul net a ajuns la 267 milioane lei, in crestere cu 15%, comparativ cu profitul net de 231,05 milioane lei din T1 2016. Reprezentantii bancii au precizat ca au intrat in linie dreapta cu pregatirea noilor platforme online.

"A fost un inceput de an bun, cu rezultate conform obiectivelor si asteptarilor. Datorita perspectivelor dezvoltarii economice din Romania suntem increzatori privind continuarea planurilor ambitioase de crestere si consolidare a bancii si a Grupului BT. Suntem atenti la oportunitatile pietei bancare locale si investim in digitalizare. Focusul nostru ramane perfectionarea relatiei cu clientii, cresterea eficientei si a valorii de piata a bancii", a declarat Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al bancii.

La final de martie, creditele nete ajunsesera la 28,13 milioane lei, in crestere cu 10% fata de soldul de la sfarsitul lunii martie 2016. Grupul Banca Transilvania a incheiat trimestul I 2017 cu active de 52,1 miliarde lei, din care 51,9 miliarde lei sunt aferente bancii.

Pe segmentul companiilor foarte mici, banca a lansat o platforma platforma BT Mic, iar pana acum au avut peste 3.000 de cereri de credit.

In ceea ce priveste cardurile, Banca Transilvania a ajuns la un portofoliu de 2,9 milioane unitati (+ 300.000 fata de T1 2016), care a generat tranzactii cu aproape 23% mai mari fata de perioada similara a anului precedent.

Astfel, cota de piata a bancii in functie de volumul tranzactiilor cu cardul este de peste 19%, in timp ce prin programul de loialitate STAR, Banca Transilvania are un portofoliu de 331.000 de carduri de credit.

Alte cifre cheie ale Bancii Transilvania dupa primul trimestru din 2017

  • Ritmul de crestere a veniturilor din comisioane operationale: 11,1%;
  • Eficienta operationala BT se pastreaza la un nivel confortabil;
  • Raportul credite/depozite este de 73% la sfarsitul trimestrului I 2017;
  • Rata expunerilor neperformante conform EBA este de 9,22% la 31 martie 2017;
  • Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor care formeaza NPE conform EBA este de 64%;
  • Solvabilitatea bancii, luand in considerare profitul pe trimestrul I 2017, este de 19,3%; fara profit, aceasta este de 18,52%;
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri