Actionarii societatilor de investitii financiare au aprobat estimarile financiare ale conducerii pentru acest an.
Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) estimeaza un profit net de 45 milioane lei pentru 2007, cu 15,4% sub cel de anul trecut anuntat.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii SIF Transilvania pentru 2007 veniturile totale ale SIF3 sunt estimate la un nivel de 125 milioane lei, in scadere cu 5,3% fata de anul 2006. Veniturile din participatii sunt estimate la 39 milioane lei. Sunt estimate venituri de 80 milioane lei din vanzarea unor participatii detinute in portofoliu, la un cost de 46,7 milioane lei, ceea ce va conduce la un castig de 32 milioane lei. Veniturile din dobanzi sunt estimate la 2,5 milioane lei, iar veniturile din provizioane sunt evaluate la 3,5 milioane lei.

Cheltuielile totale din 2007 ale SIF Transilvania sunt estimate la nivelul de 75 milioane lei.

SIF Banat Crisana estimeaza o scadere a profitului in 2007

Actionarii Societatii de Investitii Financiare (SIF 1) Banat Crisana au aprobat estimarea financiara a conducerii care prevede o scadere a profitului cu 14,34% fata de anul trecut, pana la 71,221 milioane lei, in conditiile unei reduceri a veniturilor din dividende.

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Banat Crisana, prezenti la adunarea generala a actionarilor (AGA), au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli propus de condueerea societatii.

Bugetul de venituri si cheltuieli a fost stabilit in functie de rata inflatiei de 4,5 % estimata pentru anul in curs si de un nivel mediu al dobanzii de 6,5% pentru plasamentele in moneda nationala si de 4% pentru cele in dolari, sustine conducerea SIF Banat Crisana in raportul prezentat actionarilor in adunarea generala de sambata.

Veniturile totale pe care le estimeaza SIF Banat Crisana se ridica la 106,34 milioane lei, si reprezinta doar 68,9% din valoarea pe care a avut in 2006, de 154,23 milioane lei. Conducerea SIF 1 estimeaza o reducere a veniturilor rezultate din imobilizari financiare (dividende, titluri dobandite din participatia la majorarile de capital ale societatilor din portofoliu).

SIF Muntenia estimeaza un profit de 83,14 milioane lei in 2007

Societatea de Investitii Financiare (SIF 2) Muntenia estimeazã in acest an un profit brut de 83,14 milioane lei (25 milioane euro), in usoara crestere, cu 2,2%, fata de anul 2006, cand a obtinut un profit brut de 81,32 milioane lei, a anuntat, sambata, Petru Pavel Szel, presedintele SIF .

Actionarii prezenti la adunarea generala a actionarilor (AGA) au aprobat estimarile conducerii. La AGA au participat 11,36% din actionarii cu drept de vot ai companiei financiare. Veniturile totale sunt estimate in 2007 la 114,5 milioane lei, cu 10,2% sub nivelul anului anterior, cand acestea au fost de 127,52 milioane lei. Cheltuielile totale sunt prevazute sa atinga in acest an 31,36 milioane lei, cu 30% mai putin decat in 2006, cand acestea au fost de 46,2 milioane lei.

Societatea de Investitii Financiare (SIF) 4 Muntenia a anuntat un profit net de 75,9 milioane lei (22,4 milioane euro) pentru anul 2006. Dividendul brut a fost stabilit la 0,06 lei pe actiune, echivalentul a 0,054 lei dividend net pe actiune. Actionarii care beneficiaza de aceste dividende sunt cei care au cumparat titluri SIF4 pana la 10 mai 2006 si erau inregistrati la 16 mai 2006.

Capitalul social al SIF4 este impartit in 807 milioane actiuni, iar profitul pe actiune pentru anul trecut a fost de 0,094 lei, potrivit datelor din bilantul financiar. La inceputul anului 2006, actionarii au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 0,06 lei/actiune.

SIF Oltenia estimeaza pentru acest an un profit de 85,6 milioane de lei

SIF Oltenia estimeaza profit net de 85,6 milioane de lei, in crestere cu 8,5 % fata de rezultatul obtinut anul trecut, si o crestere a veniturilor cu 16%, la aproximativ 159,85 milioane de lei, a declarat Tudor Buzatu, membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia

Actionarii SIF Oltenia au votat sambata validarea a trei membri noi in Consiliul de Administratie, acestia fiind Blidaru Gheorghe, Racovita Margareta si Lupoae Mihai Doru, toti administratori provizorii pana la aceasta data. „Consiliul de Administratie trebuia sa valideze acesti membri deoarece, la momentul ultimei Adunari Generale a Actionarilor, au ramas vacante trei locuri, cele trei persoane fiind cooptate in mod provizoriu de catre Consiliul de Administratie. Acum, cei trei au fost validati“, a declarat vicepresedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu.

La sedinta AGA sustinuta in sala mare a Casei Stiintei si Tehnicii din Craiova au participat actionari detinand un procent de 6,74% din capitalul SIF. In ceea ce priveste punctele incluse pe ordinea de zi, votul a fost in majoritatea cazurilor unanim. Reprezentantii conducerii SIF Oltenia le-au prezentat actionarilor situatiile financiare pentru anul 2006.

Totodata, actionarii au votat in procent de peste 99 % numirea ca auditor financiar pentru SIF Oltenia a companiei JPA Audit&Consultanta Bucuresti. Perioada contractului a fost stabilita pentru doi ani de zile. Totodata, actioanrii au votat si limitarea indemnizatiilor directorilor la un nivel maxim de 12 salarii medii brute pe societate precum si nivelul asigurarii de raspundere profesionala pentru administratori.

SIF Oltenia are un capital social de peste 58 miloane lei. Capitalizarea SIF Oltenia este de 2,065 miliarde lei, corespunzatoare cotatiei de 3,56 lei pe titlu, din 26 aprilie.

SIF Moldova estimeaza, prudent, o comprimare a profitului in 2007

Conducerea SIF Moldova estimeaza obtinerea unui profit net de 43,9 milioane lei in 2007, cu 9,17% mai mic decat rezultatul obtinut la sfarsitul anului trecut, si o scadere a veniturilor cu 34% fata de anul anterior, cifre aprobate de actionarii SIF 2 in adunarea generala de sambata.

Veniturile SIF 2 au fost estimate la 98,53 milioane lei, cu 34% mai mici decat veniturile totale de 151 milioane lei realizate la sfarsitul anului 2006.

Anul 2007 nu este primul in care SIF Moldova manifesta prudenta in estimarile financiare. Astfel, la inceputul anului 2006, compania estima un profit net de 39,2 milioane lei si venituri de doar 93,55 milioane lei, cifre depasite de realizari.

Tintele prognozate au fost stabilite in contextul mentinerii pana in prezent a reprerelor generale ale mediului macroeconomicsi anume: ecolutia crescatoare a principalilor indicatori bursieri, estimarile de crestere a produsului intern brut cu 6,5% in 2007 si cu 6,3% anul viitor, de nivelul inflatiei anuale de 4,3%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri