Grupul franco-belgian Dexia a anuntat ca se numara printre institutiile financiare interesate de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), informeaza presa internationala. Suntem una dintre bancile interesate de CEC, a afirmat purtatorul de cuvant al Dexia, Ulrike Pommeem. La inceputul lunii mai, ziarul belgian De Tijd a relatat ca banca franco-belgiana intentioneaza sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia. Axel Miller, directorul operatiunilor din Belgia ale bancii, a declarat pentru ziarul citat ca Dexia este interesata de preluarea unor unitati in vederea dezvoltarii retelei sale. Dexia a fost formata in luna octombrie a anului 1996, prin fuziunea dintre Cr?dit Communal de Belgique si Cr?dit Local de France.

In afara bancii franco-belgiene, pentru CEC - a patra institutie ca marime din sistemul bancar romanesc - si-au mai manifestat interesul Erste Bank - Austria, OTP Bank - Ungaria, HVB - Germania, Raiffeisen Bank, Groupe Societe Generale, BNP Paribas, precum si EFG Eurobank Ergasias - actionarul majoritar la Banc Post si Rabo Bank - Olanda.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dragos Neacsu, a declarat recent ca anuntul de privatizare a CEC va fi facut inainte de finele lui octombrie, dupa finalizarea listei scurte a ofertantilor pentru cealalta banca ramasa in proprietatea statului - Banca Comerciala Romana (BCR). Valoarea contabila a Casei de Economii si Consemnatiuni se plaseaza intre 200 de milioane de euro si 250 de milioane de euro, potrivit presedintelui bancii, Eugen Radulescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri