Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput expedierea pliantelor informative privind sistemul de pensii private obligatorii (pilonul II) catre aproximativ 4,2 milioane persoane care indeplinesc conditiile stabilite de legislatie
Materialele tiparite se adreseaza celor circa 4,2 milioane persoane care indeplinesc conditiile stabilite de legislatie: angajatii care contribuie la sistemul public de pensii (platesc contributia de asigurari sociale de 9,5%) cu varsta de pana in 35 de ani. Pliantele se adreseaza si persoanelor cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, care pot opta sa adere la un fond de pensii administrat privat (pilonul II).

"Expedierea pliantelor se va face treptat, in functie de capacitatea retelei postale, in asa fel incat, in final, sa se distribuie toate cele 4,2 milioane de plicuri", se arata in comunicatul Comisiei.

In paralel cu expedierea prin posta, in aceasta saptamana, vor fi transmise peste 235.000 pliante, ghiduri si postere. Materialele tiparite vor fi distribuite prin intermediul prefecturilor, directiilor generale financiare si camerelor teritoriale de comert si industrie din fiecare judet si municipiul Bucuresti.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pana in prezent 17 fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii SA) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii SA), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii SA), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii SA) si Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii SA).

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri