Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), specializat in microcredite, s-a lansat vineri oficial in Romania, piata pe care activa pana acum prin companii partenere si in care a a dat 5.375 de microcredite in valoare totala de 49 milioane euro, au spus oficialii fondului.
Romania are in prezent o pondere de 11% din creditele acordate de fond, care a acordat peste o treime (35%) din finantari in Bosnia si Hertegovina, 18% in Serbia, 12% in Muntenegru, 10% in Kosovo, 8% in Moldova, 5% in Macedonia si 0,8% in Albania.

Fondul, care are ca grup tinta interprinderile mici si foarte mici si familiile cu acces limitat la produse financiare, activeaza pe piata romaneasca prin mai multe institutii partenere, precum Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica, ProCredit Bank, BT Leasing sau Kapa Finance.

In octombrie 2007, portofoliul de finantari al EFSE era de 357 milioane euro, fata de putin peste 50 milioane euro la lansarea sa, in 2005. Pana in 2010, Fondul estimeaza ca va acorda finantari pentru 145.000 de firme mici si foarte mici si 36.000 de imprumuturi pentru locuinte in valoare de cel putin 500 milioane euro.

Suma medie a creditelor in sold este de 7.061 euro.

EFSE este succesorul unor initiative de finantare pentru dezvoltare promovate de Uniunea Europeana si guvernul german, prin colaborarea mai multor donatori.

Fondul are ca misiune facilitarea dezvoltarii economice si a prosperitatii in Europa de Sud-Est prin furnizarea sustinuta de finantare suplimentara pentru dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri